Eksamensjobbing

Da var jeg endelig kommet meg på bena igjen, etter å ha vært slått ut av litt typisk høstforkjølelse. Og det uken før innleveringen av eksamen.

Å sykle 15 minutter til skolen i mørket (ja, det er begynt å blir mørkere her og), i sur motvind mens man hoster og snufser, er ikke min favoritt ting i verden når man aller helst vil ligge under dynen med en kopp te. Men hva gjør man ikke for å bli ferdig med eksamensoppgaven?

Å skulle skrive en stor oppgave sammen med andre er alltid en utfordring, spesielt for de av oss som lider av kronisk sterke meninger og tidvis ikke klarer å ti stille. Heldigvis fant jeg tonen med mine danske gruppemedlemmer ganske kjapt, og vi har samarbeidet godt gjennom hele modulet. Det har vært spennende og lærerikt å være eneste nordmann på gruppen, både personlig om min rolle i et gruppearbeid og fagmessig har jeg fått stort utbytte av det. Jeg vet det har vært mer friksjon i noen av de andre norsk-danske gruppene, men alt er erfaringer man lærer av.

Mitt største problem etter dette utvekslingssemesteret kommer nok til å bli norsk rettskrivning. Notatene mine fra forelesningene er norsk-dansk, og med alt det danske pensumet jeg leser, sniker det seg fort inn litt danske ord når jeg skriver, som for eksempel ’sundhed’.

Men vi ble ferdig og har levert vår fantastiske oppgave om et fiktivt intervensjonstiltak på et asylsenter for kvinner. Får bare håper sensor synes det er like fantastisk. Så etter en liten feiring av innlevert oppgave, er nå fokuset rettet mot den muntlige eksamen neste uke.

Feiring av innlevert eksamen

Nå ser dagene mine stort sett slik ut:

Med et lite avbrekk av dette i ny og ne

Ferdig med dagens økt

Da jeg kom ned hit til København begynte jeg å trene på crossfit senteret som ligger rett bortenfor leiligheten, og jeg er fullstendig hekta. Det er den mest effektive og vanedannende treningsformen jeg har vært borti. Det er hardt, men utrolig gøy! Noe helt annet enn gruppetimer eller styrketrening på et senter. Jeg kommer virkelig til å savne å ha crossfit senteret rett borti gata når jeg drar hjem til Norge.

Ser frem til neste uke, da er eksamen overstått, ANSA pub quiz, studentmiddag på Sjømannskirken OG jeg får kjærestebesøk fra Norge. Det blir fint.

I mellomtiden er det prosjektkompetanse, sundhedspedagogikk, folkesykdommer, ernæring og fysisk aktivitet som får min oppmerksomhet.

-Tonje