Long time no see!

Hei!

Nå er det en stund siden jeg har skrevet og det er jo litt dårlig fra min side… Dere har nok kikket innom opp til flere ganger og blitt skikkelig skuffet av at det ikke har kommet noen flere oppdateringer fra Glasgow. Det skal jeg jammen gjøre noe med så nå kan dere bare lene dere tilbake og nyte denne fullkomne oppdateringen fra de seneste ukene =D

Vi kan varme opp med hva som har skjedd på skolefronten. En ting er helt sikkert og det er at opplegget her er noe helt annet enn på HiB. Det er mye færre forelesninger, men derimot er det en haug med fremføringer, tutorials og oppgaveskriving. Man merker at det tar litt på å skulle skrive på engelsk og det blir lett små misforståelser, men det kommer seg.

Når det kommer til lærere har jeg en amerikansk lærer som elsker å vise morsomme youtube-klipp (blant annet om fordelene med prostitusjon som arbeid) i forelesningene, dele ut spørreundersøkelser samt gi oss spontane prøver for å teste hva vi har lært. Alt dette fungerer faktisk kjempebra og han får alltid frem poengene sine slik at man husker dem. En annen lærer snakker så sakte at man faktisk glemmer hva han begynte å si før han fullfører setningen. Det morsomme er at han faktisk er veldig entusiastisk og mener selv han er en utrolig engasjerende foreleser! Jeg har også en lærer som er uenig i alt jeg sier, men faget godtar uenighet så lenge man kan begrunne det så det er bare til å argumentere og helst styrke det med 25 forskjellige kilder.

Nå virker det kanskje som at lærerne her er skikkelig fæle, men det er de ikke. Jeg overdriver muligens en smule, men det skal jo være litt interessant å lese også… Det er faktisk ganske gøy å gå Strathclyde selv om det har vært mye å gjøre i det siste. Jeg river meg litt i håret og Google translate har blitt min nye beste venn.

Ellers har jeg jo virkelig lagt min elsk på Glasgow. Det er så utrolig mange kjekke mennesker her og vi stor koser oss.  Jeg og Karina hadde en nydelig dag forrige helg hvor vi dro til en botanisk hage, muffins-kafé og litt øldrikking. Ellers har vi vært på kino og sett Skyfall, shoppet (fordi jeg endelig fikk mitt stipend=) dagstur til Edinburgh og en fest i ny og ne!

Det er jo Halloween på gang og man merker at det er større her enn hjemme. De åpner egne Halloween butikker og alle barer og utesteder arrangerer sinnsyke fester fre-ons. ANSA (Den norske foreningen) arrangerte på lørdag en Halloween SubCrawl. Den går ut på at man starter dagen kl.12 ved å møte opp på en bar på den andre siden av Glasgow og crawler fra bar til bar helt til klokken 24. For å komme oss til de ulike barene tar vi den berømte «Subwayen». Vi startet dagen med Champangefrokost hos Frode og co. Deretter var det bare å hoppe i det. Dette er en tradisjon jeg vil anbefale alle som skal til Glasgow til å være med på. Det var så utrolig gøy. Vi var drøye 30 pers og stemningen var på topp hele dagen og natten. Kledd opp som vampyr med røde øyne og vampyrtenner var det ganske morsomt da det var et barneselskap på restauranten vi spiste på og de 9 år gamle jentene var helt i hundre på å spørre meg ut om alle mulige vampyrrelaterte spørsmål. Det endte med at mammaen til bursdagsbarnet var i ekstase og jeg hadde 10 barn i kø for å få en klem. Kanskje kostymet ikke var så skummelt som jeg trodde…

Nå må jeg tilbake til essayskriving og lade opp for den store Halloweenfesten i morgen =D

Happy Halloween folkens!

Edinburgh
Edinburgh, The elephant house. Home of Harry Potter
Guttenes hjørne
Jentenes hjørne
Kajas bursdag! HURRA
Cupcakes <3 Yummi
Lars og Andy på besøk 😀
Subcrawl!!
Fun on the Sub
Runar klar for ledertrøyen kl.14 😀
Noen som kan gjette hva Petter skal forestille?