Den utrolige reisen

Ingen av oss har opplevd noe lignende. Å bestige Kilimanjaro: verdens høyeste frittstående fjell (5895 m.o.h.) var noe av det mest fantastiske og tyngste vi noen sinne har vært med på! Vi angrer ikkeett sekund på at vi gjorde det – for en opplevelse! 🙂

Vi var syv Bergen studenter som reiste sammen, ergoterapeutene og sosionom studentene. Det er meg, Malin og Unni gikk sammen med Cecilie, lovise og Marit 🙂 Kjempe fin utsikt og natur oppover. Vidundelig. Vi hadde 2 hyggelige og glade guider som følgte oss opp, i følge med egen kokk og flere bærere som bærer bagasjen og maten vår. Synes synd på dem -Pole sana!

Vi gikk coca cola ruta, altså marongu. Vi gikk i 6 dager – 5 dager opp og 1 dag ned. Hver dag gikk vi i gjennomsnitt 5-6 timer og ca.1000 høydemetre. Mot toppen ble det tyngre og tyngre på grunn av høytrykket og luftkvaliteten, slik at det ble vanskeligere å puste og hodeverken begynte å merkes etc. Alle utennom meg, astmatikkeren, klarte å nå toppen 🙂 Alle er utrolig fornøyd med egeninnsatsen og glad for  å komme oss hele ned!!

Turen kan virkelig anbefales på det sterkeste.

Innblikk og opplevelser fra Kili-turen her:

START!

Regnskogen 😉

vaskefat får vi hver dag etter en lang dag ute i skog og mark! herlig med kokende varmt vann på en svett og kald kropp! ..

popkorn fikk vi hver dag til te, kaffe eller kakao 😉 Namm..

ser på utsikten mot lake chala, men uheldigvis masse skyer.. bomtur?! (ein tur itte turen.. hvorfor – sihgtseeing?)

starten på dag 2, kaldt og vått .. :-/

når vi stopper er det enten drike vann, ta av klær eller spise. her strever Unni med regnbuksa.. hehe.. heldigvis go`vær!! 😀

lunsjpause

etter en dag avklimatisering og tur opp til et fjell – Zebra Rocks. Var det på`an igjen!

Her midt i «ødemarken», vi er ikke gjerrige, vi deler alt til og med musikk for å muntre hverandre opp! 🙂 Mens andre (meg) går sopende bak med en veldig hodepine.. Ser kampen der fremm, men føles som vi ikke kommer nærmere..

utsikten fra Gilman`s pint! UTROLIG NYDELIG!

Uhuru peak (5895 moh.)

Endelig fremme!!

Nede igjen – etter en «speachless» tur!! 😀 Takk takk godt folk!