It’s beginning to look alot like christmas

Det nærmer seg jul her i København, Strøget er pyntet med lys, hjerter og stjerner, statuer med nisseluer (!), butikkene selger cola med julenisser på, Baresso selger julelatte med kanel, ute er det snø og kaldt, inne er det varmt og koselig.

Siden modulet vårt ikke er ferdig før i slutten av Januar, har vi heller ikke eksamen nå før jul. Det er deilig å ikke stresse med det, men samtidig er det mye jobb med moduloppgaven fram mot juleferien. Vi er kommet godt i gang, og har allerde hatt vår første veiledning med klienten. Det dumme med at det er lagt opp som en gruppeoppgave er at ikke alle får prøvd seg på veiledning i praksis, ettersom det er ikke vil være hensiktsmessig for klienten å måtte forholde seg til flere veiledere.
Heldigvis har vi muligheten til å filme, slik at resten av gruppen også får med seg veiledningen. Gjennom forelesningene får vi innsikt i flere ulike teorier, metoder og teknikker innenfor veiledning, og så skal vi velge hvilke innfallsvinkel vi vil bruke ovenfor vår klient. Det er vanskeligere enn jeg gjerne hadde trodd å omsette veiledningsteori til praktisk veiledning, men veldig spennende og lærerikt.

Til tross for lange dager på skolen, enorme lesemengder og gruppearbeid med moduloppgaven, har vi hatt tid til litt andre ting også. Har man tid og penger til overs er mulighetene for underholdning uendelig i København. Forrige uke var jeg på konsert med det svenske metal bandet Opeth sammen med Linda, hvor vi fikk oss nye rumenske venner, og på lørdagen var jeg på ’Finders Keepers’ brukt marked på Nørrebro med Renate og Renate.
’Finders Keepers’ er innendørs marked med både second hand klær, designer klær, vareprøver, arts and crafts. Tror det arrangeres en gang i måneden. Det koster 40kr å komme inn, men man kan finne skjulte skatter om har øye for slikt. I tillegg fikk de første 150 personene goodiebag med inneholdt blant annet prøve på JorgObé PeelOff mask, magasiner og vann på flaske. Det gjorde de 40 minuttene ute i køen i kulden litt mer vedt det.

Opeth konsert med Linda
Fornøyd med å være blandt de 150 første som fikk goodiebag

Begynnelsen av Nørrebo (rett over broen fra indre by) er et urbant, utrolig koselig sted. Spesielt i Blågårdsgade er det cafeer etter min smak. Litt rare, spesielle steder, som feks Arabica hvor vi spiste lunsj på lørdag. Sjarmerende sted med loppiskopper fra 70 tallet og fantastisk god og billig (30kr!) kikertsuppe som ’dagens suppe’. Hadde jeg kunne velge nå, ville jeg nok bodd i nærheten her. Elsker stemingen på slike steder.

Kikertsuppe og kaffe på Arabica

Takket være slike koselige lørdagsformiddager med loppemarked og lunsj på café, takler jeg resten av helgen, som ble tilbrakt med lesing av pensum. Ja, lørdagskvelden også! Men ettersom jeg ’faket’ en lørdag på tirsdag da vi var på konsert, var det helt okey å ta det med ro, og ’fake’ en tirsdag denne lørdagen.
Begrepet ’fake en tirsdag’ var det en jente norsk jente som snakket om på første studentmiddagen i Sjømannskirken. Det er rett og slett det at man som norsk student i utlandet nesten får dårlig samvittighet for å ikke ha planer eller være ute å gjøre noe spennende på lørdagskvelder, ’man er jo tross alt i storbyen København’. Men trikset hennes da, var å late som om det var tirsdag. For da var det ikke så ille å ’bare’ være hjemme.

Første torsdagen i desember ble det igjen arrangert studentmiddag hos Sjømannskirken, denne gangen var det julemiddag med ribbe, medisterpølser, poteter og surkål. Og selv om ikke dette er ordentlig julemat for en vaskeekte Bergenser (det er ikke jul før man kan kjenne lukten av pinnekjøtt og kålrabistappe), var det veldig koselig. Jeg fant tilogmed ut at jeg liker surkål! (Imponert mamma??)

Julemiddag hos Sjømannskirken

Etter middagen var det kaffe og dessert, riskrem med kirsebærsaus, og til slutt julekonsert. Og ute var det snø og minusgrader.
Julestemningen kom snikende likevel.

-Tonje