Snart julefeire! :)

Nå har vi snart vært tre uker i praksis på sykehuset og alle har vært på barneavdelingene for brannskadete, underernæring og vi er nå på operasjonsavdeling. Der ligger barna før og etter operasjon, og vi håper også at vi skal få vært med på operasjon på torsdag da de kun opererer planlagt to ganger i uken. Vi er kun 4 timer i praksis om dagen, men opplever likevel endel dødtid og det er ikke like lett alle steder å få gjort så mye, men vi slenger oss med på det vi kan. På mandager er den store vaskedagen, da alle mødrene og barna må ut på gangen med alle tingene deres og rommene blir skrubbet ned. Vi bruker da tiden på å prøve å leke med barna som er oppegående nok til det, men mange av barna blir livredde når de ser oss, hvite og skumle som vi er, og det er ikke alltid så lett med kommunikasjonen. Vi er også med på «dressing», som er skifting av sår. Dette blir gjort uten smertestillende og er derfor vanskelig for oss å se på.

Nå har vi også begynt å gå til sykehuset, sånn at vi kanskje slipper å rulle hjem i februar. Vi brukte en og en halv time første gang vi gikk, men nå bruker vi bare en times tid, så dere kan tro vi er gode og svette når vi kommer fram! 😉

Onsdag i forrige uke ble vi spurt av kooridnatoren vår om vi kunne komme på universitetet for å fortelle noen tanzanianske sykepleiestudenter hvordan sykepleiestudiet er i Norge og våre intrykk sålangt her i Tanzania. Vi møtte opp i våre vanlige klær som består av slippers, haremsbukser og utslitte, svette singletter og så fort at vi ikke passet helt inn. Alle studentene hadde på seg fine klær, guttene hadde penbukse og skjorte, og jentene skjørt og bluse, så vi følte oss ikke akkurat veldig tilpass. Men det gjorde ingenting, og heldigvis for oss møtte det ikke så mange opp (noe de beklaget veldig, men var pga eksamen) og vi fortalte litt om hvordan vi har det i Norge. Etterpå var det flere av de som hadde vært i Sverige på utveklsing som fortalte om oppholdet deres der, og vi diskuterte litt rundt det. Det var størsteparten gutter av studentene, noe som vi ble litt overrasket over, ettersom vi ikke har sett så mange mannlige sykepleiere, men det virker som om det er blitt mer populært for gutter den siste tiden. Alle var veldig hyggelige, og vi fikk brus, så det var en veldig fin opplevelse!

I helgen dro vi til Bagamoyo, en by ca.70 km utenfor Dar. Vi tok dalla-dalla i en og en halv time og betalte omtrent 17 kr for turen! Til gjengeld fyller de opp bussene til de grader her, bussen er ikke full før noen henger utenfor. Men vi var heldigvis tidlig og fikk da sitteplass, selv om det innebærer mye dytting, svette armer og noen slag her og der. Hotellet vi bodde på var veldig fint, og hadde fantastisk frokost buffet!!!, noe som vi ikke har vært bortskjemte med før. Det var mye skyer i helga (noe som var veldig deilig med tanke på temperaturen, men ikke like digg med tanke på tænen), og var heller ikke så fint å bade her på grunn av lavvann og mye tang i vannet, men vi klarte likevel å kose oss som bare det. Lørdag dro vi inn til byen, som vi trodde skulle være litt mer enn det var. Men vi var litt kulturelle av oss og gikk på slavemuseum, som besto av et lite rom, men det var heldigvis verdt de 4 kronene vi brukte der! =p Til tross for at vi trodde vi så slanger to ganger (som visste seg første gang å bare være ett tre, og andre gang en samlamander), hadde vi en fin helg og fikk ladet batteriene til en ny uke i praksis!

Nå nærmer det seg jul, og til tross for julesanger, nisseluer og juletrær i butikkene, er det ikke et snev av julestemning hos oss. Men vi synes det er likegreit, så slipper vi å savne det vi går glipp av hjemme! 🙂
Vi reiser på fredag til Arusha og skal tilbringe jula på safari i Norongoro og Serengeti, og gleder oss masse til det! Deretter blir det noen dager i romjulen på stranda, før vi skal ønske det nye året velkommen hjemme i huset med besøk fra noen andre norske som også er her  i Dar!

Vi vil med det ønske alle hjemme god jul og godt nyttår!

CJC

Inntak av Rehemas fantastiske sambosasBajaji, vårt vanlige fremkomstmiddel
Klatring etter kokkosnøtter
Ja vi elsker lommetørkler (hvertfall svetterne Nina og Julie!!)
Lunsj på den luftige takterassen vår
Slange??

0 kommentarer til «Snart julefeire! :)»

1. Åå høres helt fantastisk ut. Ikke bli for solbrente då jenter 😉 Kos dokker i varmen. Her snør me inne. God jul. Klem Katrine