Godt nyttår!

Da var juleferien over, og vi er nå i gang med vår fjerde praksisuke på mor-barn avdeling. Det har vært en annerledes julefeiring, men den har ikke vært noe å klage på, vi har kost oss. Vi reiste til Arusha Fredag 21.12 og var da klare for en 4-dagers safari. Vi var i alt innom tre parker; Lake Manyara, Ngorongoro og Serengeti. Det var ikke noe å si på dyrelivet hvertfall, vi fikk sett de fem store pluss mye mye mer. Bildene nedenfor er hvertfall et godt eksempel på det.

Julaften ble tilbragt på et hotell i Ngorongoro, bordene var pent dekket og maten var det heller ingenting å si på. Ettersom dette hotellet lå i en av parkene, var det et slående dyreliv utenfor hotellets fire vegger. Vi fikk derfor streng beskjed om å ikke gå utenfor hotellets område, da vi kunne møte på dyr som f.eks buffalo, elefant og løve. Til tross for at vi så buffalo under middagen, kom vi likevel fra det med livet i behold, hehe.

Været var også noe vi ikke helt hadde forestilt oss. Som kjent er det jo ekstremt varmt og klamt her i Dar es Salaam, mens nord av Tanzania viste seg å være kaldere. Vi fikk virkelig kjenne på det å fryse igjen, det var jo ”bare” 15 grader. Bagene var ikke pakket for dette,  og vi benyttet flere ganger anledningen til å pakke oss inn i de klærne vi hadde.

Onsdag 26.12 vendte vi snuten tilbake til Dar es Salaam. Da vi hadde med oss mye toalettsaker og solkrem, måtte vi sende to av bagene våre (som vi forøvrig ikke har gjort tidligere) og det skulle vi heller ikke gjort nå. De har nemlig ikke dukket opp, og flyselskapet har selvfølgelig ikke peiling på hvor de befinner seg. Har fått utallige ulike beskjeder om hvor de kan være, Nairobi, Arusha, Mwanza og til og med på et langdistanse fly.

Det har blitt mange frustrende telefonsamtaler til flyselskapet, da ting ikke blir gjort slik de lover –  det går ikke akkurat fort her i Afrika. Det ser hvertfall mørkt ut for at de kommer til rette. Takk til kjøpesenter like i nærheten og forsikring.

Tross forsvunnet bagasje for noen av oss, fortsatte vi juleferien allerede torsdag, 27.12. Da gikk turen videre til et hotell sør for Dar es Salaam, vi hadde nemlig booket oss inn til og med søndag. Og dette var luksus, badebasseng, jacuzzi, og til og med aircondition! Nattesøvnen var derfor ingenting å si på. Som sagt var dette et hotell der prisene var litt annerledes enn det vi er vant til, her kostet en flaske vann (1,5l) ca 15 kr, svindyrt! Og vann er jo ikke akkurat noe vi drikker lite av i denne varmen.  Det endte derfor med at vi en tidlig morgen tok på oss ryggsekken, og trasket opp til hovedveien hvor det var vannutsalg mm fra en liten kiosk. Resultatet ble 12 liter vann, 3 liter brus og 1 liter juice. Vi hadde nå nok drikke for resten av helgen, og digg var det!

Nyttårsaften ble feiret i huset sammen med to familiemedlemmer av Kristine, samt to jenter fra språkkurset på Zanzibar. Det ble en vellykket aften med Rehemas Samosa og god drikke på takterassen. Var ikke like kjekt å våkne opp dagen derpå med uttalige myggstikk, spesielt for Camilla og Christina. Men alt i alt var det en ok+ kleinetirsdag med burger og kino.

Til helgen venter nok en dag med strand og bading, så lenge været tillater det. Har regnet ekstremt mye de siste dagene, samt torden og lyn, skulle tro vi var tilbake i Bergen, men det skal sies at temperaturen holder seg ved like… Det blir muligens en dag på et stort marked i sentrum av Dar es Salaam, vi får se hva som skjer.

Håper alle har hatt en fin julefeiring, som dere skjønner koser vi oss gløgg her nede, og tiden går vanvittig fort. Vi er nå over halvveis!!

Hvis dere ikke vet det, så liker vi kommentarer på innleggene våre….. 🙂

Badai

CJC

Ikke langt fra bilen..

4 stk vettskremte sjiraffer
Kan vel ikke komme nærmere enn dette 😀
Ikke noe å si på utsikten hvertfall
Kanskje ikke så lett å se, men det er en leopard 🙂

Var innom en Masai – stamme

Hopping med massai’ene

0 kommentarer til «Godt nyttår!»

  1. Det ser ut som dere har det helt eventyrlig – kos dere og ta inn alle inntrykk! Nå er det hverdagen igjen, med jobb og det vanlige. Jula er fremdeles i stua her hjemme, men det blir ikke så lenge før det er slutt. Dere får kose dere videre med jobb og opplevelser!!

  2. Fantastisk tur, jenter!! Kjenner det kribler imagen. Ville gjerne hatt samme opplevelse. Dere trengte virkelig litt avslapping og positiv opplevelser! Nå må dere fortsatt kose dere med de små babyene, men ikke få noen lyster!! 😀

  3. Så kjekt å se bilder og lese om turen deres..:) er super misunnelig på hele reisen og alle dyrene dere får sett. Ellers må dere ligge merke til dersom dere ser flodhester, at neseborene deres utvider seg når de blir stresset.. Sier kanskje litt om slektstreet dere C og Ch…:) stå på videre og kos dere masse.. Kom gjerne hjem med hver sin liten masai kriger, da blir det stemning på hytten. Skal hilse fra en på 2 og 1/2 år som ligger ved siden av meg. Hun savner fadderene sine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.