Nytt år i København

Etter en fantastisk juleferie i Bergen, dro jeg tilbake til København 30. Desember for å feire nyttår her. Skolen startet opp igjen allerede 2. Januar, så da var det like greit å komme ned før nyttår i stedet for å måtte fly første nyttårsdag. Nyttårsaften ble feiret med med middag og fest på Vesterbro. Kalkun, haggis (!), bacondadler, lakseruller, salat, raclette ost, tablebombs, champagne, stjerneskudd. Alt i alt en riktig fin nyttårsfeiring.

Nyttårsfeiring i København

Ellers er det hektiske dager med mye skolearbeid. Etter nyttår har det ikke vært mye tid til annet enn å planlegge og gjennomføre siste veiledning med klienten, samt jobbe med den skriftlige moduloppgaven, som hadde innleveringsfrist i dag, 11 januar.
Men når det er ’food service’ på skolen midt i eksamenstiden for oss andre, er det ikke så ille å sitte på skolen å jobbe. Nesten hver dag har det vært studenter som har solgt fantastiske varme, gode lunsjer på skolen til en billig penge. Siden det ikke er kantine på skolen, var dette skikkelig luksus for fattige studenter.

'Food service'
‘Food service’

Nå er oppgaven heldigvis ferdig og levert, og resten av tiden fram mot den muntlige eksamen 21. Januar skal brukes til å lese. Utgangspunktet for den muntlige eksamen, er det skriftlige arbeidet, og vi skal reflektere over det og trekke inn relevant pensum. Vi norske studenter slipper litt billigere unna enn de danske, fordi vi er fritatt for modul 7 spørsmål. Danskene må forberede seg på det i tillegg til pensum fra modul 8. Noe merkelig system, siden det er noen måneder siden de hadde modul 7.

Kjenner at jeg begynner å glede meg til å dra hjem til Bergen nå, selv om det har vært veldig kjekt og lærerikt her i København. Må bare få eksamen unnagjort først 🙂