Babyer, infeksjoner og strømbrudd

Long time no see..

Vi kan begynne med hvordan vi har hatt det i praksis. Første uka etter nyttår var vi på Neontal avdeling, der premature (for tidlige fødte) babyer og babyer som er syke etter fødselen ligger. På denne avdelingen er det er mange, mange babyer fordelt på noen rom. Og hver tredje time kommer mødrene for å mate og stelle med babyene, og da blir det ganske så fullt i gangene kan man si!

De som har mødre som ligger syke på andre avdelinger eller er døde er det sykepleierene som tar seg av, og denne uken var det da vår jobb. Så vi matet babyene med melk, skiftet bleie på de og koste med de hele dagen lang. Spørs om vi ikke må ta med oss noen av de hjem… ;

Uka etter var vi på mor-barn avdeling, der mødrene ligger både før og etter de har født. Vi kom akkurat for sent til å få med oss en fødsel den ene dagen, buhu! Men ellers var det ganske lite å gjøre for oss der, så det var en litt mindre innholdsrik uke!

Vi har hatt to helger i Dar nå. Den første helgen testet vi ut en ny strand litt nord for Dar, på et veldig fint hotell, så der har vi også vært flere ganger siden. Vi tok også en tur ut til en liten øy, Bongoyo, en halvtimes båttur fra Dar. Der var det superfint, men vi klarte selvfølgerlig å velge den dagen hvor det skulle vært overskyet, kaldt og regn, så opplevelsen av det ble så der. Vi får dra tilbake en annen dag 🙂

Så var det denne helgen. Helga startet med at strømmen gikk torsdags morgen, noe som ikke er noe uvanlig her, og vi regnet med den ville komme tilbake i løpet av noen timer som den pleier. Vi dro på Immigration Office for å hente vår residens permit, som vi skulle hatt for leeeenge siden, men den var enda ikke kommet. Ganske sure og irriterte kom vi tilbake til huset, hvor strømmen enda ikke var kommet, og heller ikke kom i løpet av hele dagen.

Vi fikk da beskjed av de som bor med oss i huset at de ikke trodde strømmen ville komme før dagen etter (en beskjed vi fikk etter vi hadde vært på treningssenteret, som ikke har aircondition, og det rett og slett rant av oss…), så etter middag tok vi en rask avgjørelse om å tilbringe natten på hotell.

Det er nemlig sånn at når vi ikke har strøm eller vann er det helt mørkt, med sinnsykt varm, klam luft og ikke muligheter for å dusje. Så da sjekket vi inn på et litt vel dyrt hotell, men det var verdt det for en natt med aircondition, søvn og dusj! 🙂

Fredag og lørdag fikk vi hele tiden beskjed om at strømmen ville komme tilbake, så vi var i huset, men vi så lite til strømmen. Så da ble det to netter med å bokstavlig talt bade i egen svette, og lite søvn. Søndag orket vi ikke mer av dette, og sjekket da inn på et litt billigere hotell for natten! 🙂 Mandag var heldigvis strømmen tilbake, og vi jublet av glede!! ;D

Samtidig med alle disse strømproblemene, begynte Christina å få litt vondt i kneet. Lørdag gikk vi innom legen på hotellet vi var, som var et veldig lokalt sted, og hun fikk kun noen smertestillende for det. Kneet ble bare vondere og vondere, så på lørdag dro hun på en privat klinikk for å sjekke det ordentlig ut.

Det viste seg at hun hadde fått en skikkelig infeksjon i kneet, mest sannsynlig av et stikk hun har fått. Så denne uken har vi vært fram og tilbake på klinikken, hun har fått antibiotika intravenøst og skikkelig stell av såret. Heldigvis har dette hjulpet, så hun er mye bedre, og i dag fikk hun beskjed om at hun ikke trenger å komme innom mer.

Til helgen reiser vi til en øy som heter Mafia, og det gleder vi oss veldig til! Tiden flyr avgårde her, så vi må bare nyte det siste vi har igjen!

Håper alle har det bra hjemme i kulden!

Kwaheri

CJC

ps: nettet er ikke så samarbeidsvillig om dagen, så det er umulig å laste opp bilder! 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.