Uke 3 i San Diego!

Så langt er vi kommet. Vi har altså vært her i tre uker. Mye har blitt gjort og mye mer skal gjøres.

Vi har nå også startet på skolen. På mandag hadde vi orienteringsmøte om hvordan skolesystemet her på SDSU fungerer for oss utvekslingsstudenter. Og det er ikke lett skal jeg si dere. Det første var selvfølgelig å få en innføring i det juridiske med to fulle ark med signaturer om det ene og det andre. Blant annet dette med å ”Crashe Courses”.

Siden vi er utvekslingsstudenter her i San Diego taes vi opp gjennom en egen skole på universitetet som heter American Language Institute. Og det er her problemet ligger. ALI-studenter er i utgangspunktet ikke studenter på SDSU, men vi må Crashe courses for å få ta de ulike fagene. Dette i sin fulle betydning betyr altså at vi bare må dukke opp i de forelesningene vi trenger og håpe på at vi får plass. Så langt har vi kun lykkes med to fag, og vi trenger fem. Vi jobber med saken med å få orden på de resterende fagene og har til og med fått hjelp av det som må være den hyggeligste fyren på campus, Dr. Mehrabadi som er Chair of Mechanical Engineering, eller med andre ord en slags Nils-Ottar på HiB. Han ringer og maser og sjekker og ordner det han klarer for oss med de resterende fagene våre, selv om han ikke en gang har noe med det å gjøre.

Trollytur etter shopping i Fashion Valley

De fagene som vi har fått nå er Thermodynamics og Environmental Engineering. Noe som skal gå greit siden begge er fag som bygger på noe av det vi har hatt før.
Det som er ekstra gøy er å høre hvordan foreleserne legger ting fram på i forhold til de hjemme. Og hvordan de forklarer ting som for oss er helt selvsagt, som for eksempel det metriske systemet. Ikke at jeg skjønner noe av English standard med feet, psi og Btu heller.

Bortsett fra skolen og arbeid med fag går mye av tiden her borte med til handling og soling. Nærmeste butikk er rundt ett kvarter unna på vei til, men ganske mye lengre hjem igjen med sekker og poser fulle av varer, det føles i hvert fall mye lengre.

Oss nordmenn har det ganske fint med bassenget.

Det beste med å være nordmann her borte er at de dagene vi har hatt nå er som en fin norsk sommerdag, i hvert fall for en Bergenser. Det betyr jo selvfølgelig at vi får bassengkanten og solstolene nesten helt for oss selv.

PB pier
Pacific Beach promenade
La Jolla Cove

På onsdag arrangerte ALI en ”City Tour” hvor vi kjørte rundt i San Diego for å bli kjent med de ulike områdene her. Det første stoppet vi hadde var i et område i nord som heter La Jolla (La hoia) hvor det var utrolig fint med en stor bukt og masse sjøløver. Luktet drit, men det fikk heller være. Vi fikk også vite det at La Jolla har den dyreste kvadratmeterprisen i hele(!) USA, så det var en del fine hus der også.

To sjøløver og andre dyr
San Diego i bakgrunnen. Blant annet flyplassen hvor Top Gun er spillt inn.

Deretter kjørte vi til San Diegos nest høyeste fjell med et utrolig fint utsiktspunkt hvor vi kunne se hele byen og til Mexico. Deretter dro vi til Downtown hvor vi spiste for så å dra til Balboa Park. Dette er en kjempestor park med mange ulike museum og Amerikas største orkesterscene. Skal man til SD bør men sjekke det ut. Her skal vi definitivt igjen.

Espen hoppet uti og hadde årets første bad. I januar!

Til helgen hadde vi langhelg og Monica hadde lyst å gå med en t-skjorte hvor det sto Let’s go to Hollywood, så da gjorde vi det.

John