Linköping lever!

Tjena, tjena! (hei på svensk)

Bilde tatt 03.02.13 kl. 01.41

Her kommer årets første, og ganske så overraskende blogginnlegg fra Sverige. Bedre sent enn aldri, sier bare vi. Ettersom vi bor i en assnygg leilighet midt i staden, har vi riktig beliggenhet med 3 min gange til treningssenteret, butikken og shoppinggatene. Har derimot ikke internett, oppvaskmaskin eller vaskemaskin (men har heldigvis alltid en god grunn til å shoppe, jeei!). Skylder på internettmangelen for et noe sent blogginnlegg.

Kristines første møte med Sverige, var i Stockholm på en café, hvor ekspeditøren hørte at hun snakket norsk. Gikk ikke så langt tid før han sa at ”Aah, precis, norske tjeier är mycket snyggare än svenska tjeier!” Jaha, va kul, tenkte Kristine og så frem til de neste månedene hos svenska bror 🙂 Lulz.

I løpet av den første tiden i Sverige, har Clara vært på en ortopedisk rehabiliteringsavd. på sykehuset, mens Kristine har vært på dagrehab for nevropasienter. Vi har møtt veldig mange ulike pasienter og diagnoser, arbeidet med både fysioterapeuter, ergoterapeuter, sykepleiere og leger. Begge har også fått være med på operasjoner; Kristine så to skuldre- og en albueoperasjon og Clara fikk se en rosa hoftekule settes på plass. Kult!

bilde(34)Jeg har nettopp en åpen albue, hei Mr. Olecranon!

bilde(25)Man vet at man har valgt riktig yrke. når man går i pysjamas på jobben 🙂

Ellers har vi rukket å bli kjent i Linköpings søte gater, og det er ikke så vanskelig for det meste er innen gåavstand og det er helt flatt her. Selv om det er -10 gr og snø, sykler folk og vi har mer enn en gang måtte hoppe ut fra ”fortauet”, hvor syklistene har sykkelsti på høyre side. Begynner å bli vant til det nå da. I tillegg har vi fått oss venner, vært hjemme hos Claras mysige (koselige) foreldre i Jönköping, åkt en del skidor og sjekket ut nok matoppskrifter til å kunne starte en egen matblogg. Kristine har dessuten funnet blodappelsiner i butikken, og er som hun selv sier, «et helt menneske igjen!»

bilde(36)

bilde(15)
Har ikke mindre enn fire par ski i gangen ;D (praksis, sa du?)

bilde(13)Holder motet oppe i -15 grader!

I dag er det den store Fettisdagen; og vi fikk semlor til lunsj. Det ligner på fastelavensboller, bare at man har mandelmasse og krem i stedet for syltetøy og krem 😉 Har også testet ut ”smörgåstårta”, som er en svensk spesialitet og hold dere fast: lagvis loffskiver med majonesfyll och nesten100 forskjellige pålegg samtidig (egg, reker, skinke, ost, salat, tomat, agurk..) Interessant, men egentlig godt:

bilde
Smörgåstårta, forthewin.

Det var alt for denne gang! To be continued!

Kram,
Clara och Kristine

0 kommentarer til «Linköping lever!»

  1. Hei:) vi er to fysioteraoistudenter som skal gjennomføre praksis i linkøping. Hvordan fant dere bolig? Har dere noen tips?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *