Sol, Sommer og TCC

Da har vi allerede tilbrakt nesten to måneder i det solfylte Brasil og er enda helt i himmelen over at vi er her! Været, venner og alle de spennende opplevelsene gjør dagene uforglemmelige.

Vi valgte å tilbringe en mnd i Salvador før studiene begynte for å delta på språkkurs. Da vi deltok på HiB sin Workshop – Brasiltur for undervannsteknologi i 2011 la vi fort merke til at engelskkunnskapene hos brasilianerne ikke var noe særlig, så vi ble fort enige om at et portugisisk kurs kunne komme godt med.

I Salvador hadde vi 4 eller 6 timer skole hver dag, med hver vår private lærer på formiddagene, og felles lærer på ettermiddagene. Vi lærte utrolig mye, selvsagt masse gramatikk og bøyning av verb, men 80% var nesten bare snakking. Det er jo slik man lærer.

I tillegg tilbrakte vi store deler resten av dagene på stranden og ble her kjent med mange lokale som vi var nødt til å praktisere språket med. Som to hvite, blonde nordmenn fikk vi kjapt mange nye bekjentskaper. Vi skled ikke akkurat inn i mengden og forsvant med de andre…

I løpet av en kveld på den lokale puben hadde vi en rekke nye mennesker sittende på bordet vårt og det var bare å hive seg ut i det og prøve seg på de få glosene vi hadde lært. Mange hyggelige mennesker, men med tanke på at vi bodde i et relativt fattig strøk var det også mye uhygge ute og gikk.

Slækk på terrassen!

En av helgene bestemte vi oss for å delta på surfekurs. Dette var i regi av språkskolen, Dialogo, og vi ble hentet grytidlig en lørdagsmorgen for å ta turen til Busca Vida hvor surfekurset skulle ta sted.

Noe av det første som møtte oss her var en hvit, superblond jente med en kvinende bergensdialekt! Hun var også på tur i Brasil og nøt helgen med oss på surfeskolen. Vidar ble fort gode venner med brettet og hadde super dreis på bølgene i «white-water-sone».

Andrea hadde selvsagt noen større problemer, men koste seg likevel med fall og tull! Dag to var mye bedre.

Med tanke på at dette var noe av det eneste fysiske vi hadde tatt oss til siden vi kom til Salvador, var det ikke akkurat mangel på gangsperr de kommende dagene… Men med et slikt avslappet liv som vi lever, var det selvsagt ikke noe stress. En tur på stranden eller på restaurant med en kald Caipirinha gjorde susen 🙂

Middag og Caipirinha

Fire uker i Brasil’s tredje største by (etter antall innbyggere), forsvant så fort som de kom. Dagene fløy avgårde og 2. februar satte vi kursen mot sør og Vila Velha. En kjapp times flytur var alt som skulle til. Egentlig. Gniten som vi er hadde vi selvsagt bestil det billigste og måtte dermed mellomlande i Brasilia, noe som førte til at turen tok en 6-7 timer i stedet. Endelig fremme i studiebyen Vila Velha kom vi oss raskt i hus og tok en tidlig kveld.

Første uken i Vila Velha var om mulig enda mer avslappende og rolig enn vi hadde hatt det i Salvador. Her i Brasil er året nesten basert på de mange festene som finner sted rundt om. Siden vi nå er i februar er det selvsagt ingenting som skjer før etter karnevalet. Nesten ingen skole og alle har fremdeles «juleferie».

Siden Vila Velha er en «liten» by fant vi ut at det ikke ville være noe særlig med karneval eller parader her, og vi bestemte oss da for å ta turen i lag med en studiekamerat innover i landet til en by med navn Governador Valadares. Her tilbrakte vi 5 dager i lag med familien til Lucas. Vi var en dag på et slags badeland og en annen dag på fjelltur med bil. Været fremdeles like varmt, 35 grader og ingen vind!

Fjelltur

Etter karnevalet har vi kommet i gang med både klasser på skolen og bachelor-skriving (TCC). Vi deltar i to fag på skolen (UVV), hvor det ene faget er portugisisk og det andre er kalt Special Topics. I ST klassene går undervisningen på portugisisk og det er noe vanskelig å følge med, men med snille venner på siden er de mer en gjerne villige til å oversette og hjelpe oss med å forstå.

Første ukene i Vila Velha bodde vi i lag med venner, men tok ikke lang tid før vi fant oss et eget kollektiv. Her deler vi en stor leilighet i lag med to studenter fra UVV. Leiligheten ligger rett ved stranden og i fin gangavstand til skolen. Utsikten er herlig!

Utsikt fra leiligheten

De neste ukene kommer nok stort sett til å gå med på oppgaveskriving og i tillegg får vi besøk av rundt en 30 elever fra HiB som skal delta på Workshoppen.

Alt i alt er livet som student i Brasil utrolig bra, selv om ting her nede tar ganske mye lengre tid enn vi er vant til er alle veldig hyggelige og vennlige og man blir etterhvert vant til tregheten..

venting.... på alt
venting…. på alt

0 kommentarer til «Sol, Sommer og TCC»

1. Ser ut til at dere er vel etablert og kommet godt igang i Vila Velha. Tror det kommer godt med at dere har noen bekjente der så evt kan hjelpe til med praktiske ting.
    Håper dere får et flott opphold! (uten alt for mye venting….) Gi oss på Internasjonalt kontor ved HiB et ord om ting lar vente på seg så kan vi kanskje bistå med en mail eller to! 🙂