Studentlivet

Dedikerte studenter som vi er,  kom vi til den slutning at det var på tide å begynne å ta studiene seriøst, nå som det faglige innholdet begynte å tårne seg foran oss. Men ikke før vi hadde slått oss løs en siste gang. Før ferien altså.

Vi gikk til anskaffelse av en 8-seters leiebil og satte kursen mot Piha Beach sammen med Thomas og Henrik, to BI-studenter vi er blitt kjent med her nede. Nå skulle det surfes.

097939-new-zealand-shark-attack

Piha Beach ja, det var liksom noe kjent med det navnet. Jo, stemmer det, det var jo samme stranden som en uke før hadde besøk av et beist av et rovdyr som minsket antall surfere i verden med èn. Politiet satte igang en klappjakt etter dyret, og saken ble blåst opp av media verden over.

Av kjærlighet til livet bestemte undertegnede (Daniel) seg for å være fotoansvarlig, og dermed holde seg på den tørre siden av strandlinjen. De andre, derimot, skulle surfe; hai eller ei.

IMG_4552

IMG_4565

Bjørnar og Lasse gjør seg klare

Imens undertegnede rigget seg til med zoomlinse, kastet surferne seg i vannet.

IMG_9474

Kurt temmer naturkreftene

IMG_9479

Eivind temmer naturkreftene

IMG_9528

Eivind og Endre begynner å få dreisen på det

Dagen etter bestemte vi oss for å besøke et sted kalt Hot Water Beach, og som navnet tilsier har det noe med vulkansk aktivitet å gjøre. Etter sigende kan man grave et hull i sanden, hvorpå vulkansk oppvarmet vann titter frem, og man kan dermed legge seg ned i noe som kan minne om en sauna. Problemet var bare at vi var for sene avgårde, da denne effekten er avhengig av tidevannet. Så da vi ankom, var Hot Water Beach egentlig bare…Water Beach.

IMG_4571

Relativt fornøyde HiB-studenter, moderat skuffet over fraværet av geotermiske underverker

Videre samme dag gikk turen til Cathedral Cove, et nydelig sted ikke langt unna.

IMG_4592

Endre, Bjørnar, Thomas, Lasse og Eivind viser hvordan mennesker reagerer forskjellig eksponert for vann

Da leiebilen var returnert dagen etter, var det på tide å legge slaraffenlivet på hyllen og begynne å ta studiene litt mer seriøst.

2013-04-10 14.22.36

Flittige studenter, men forstørr bildet og finn èn feil

Et av fagene vi tar her nede er statistikk og sannsynlighet, og en av timene hadde læreren bestemt seg for å holde «quiz» med spørsmål innen faget, hvor hensikten var å svare riktig på faglige spørsmål raskest mulig. Gruppen vår, bestående av HiB-studenter, vant selvsagt quizen som seg hør og bør. Å sette Norge på kartet anser vi som vår førsteprioritet.

2013-04-08 12.00.45

Kurt holder nonchalant opp førstepremien

Påskeferien ankom rett etter. Undertegnede holdt seg i Auckland med en svipptur innom Auckland Zoo. Kurt, derimot, dro på opplevelsestur til sør-øyen i New Zealand, og her er hans beretning:

I påskeferien dro jeg sammen med Krista fra USA og Patrick fra Sweitz til sørøyen. Vår første destinasjon var Christcourch som er sørøyens største by. Denne byen er sterkt pregaet av et stort jodskjerv på 6.3 som rammet byen den 22 februar 2011. Hele 181 mistet livet og store delere av sentrumskjernen ble total ødelagt. Selv 2 år etter er nesten ikke noe gjennoppbygget grunnet dårlig økonomi.  Et av byggene som ble totalødelagt var byen shoppingcenter. Som et tilbud for innbyggerene har byen bygget et nytt shoppingsenter med en ganske så smart løsning. Mangel på materiale samt laber økonomi førte til kreativ tenking, og resultatet ble et nytt shoppingcenter bygget opp av gamle shipscontainere som de kalte for Re:START.

DSC_0008

Turen gikk så vest mot Punakaiki og Pancake Rocks. Her kan man oppleve en spektakuler naturopplevelse man få steder eller kan oppleve. Flere 1000 år med errosjon har ført til at de løsere delene av fjellet ha forsvunnet og hva som er igjen er den harde limesteien som har formet seg i lag og lignet på en stor stabel med feite pannekaker. Men hva som virkelig er fasinerende med dette stedet er de såkalte «blow holes». Dette er digre tuneller gravd ut av bølgene, kombinerer du dette med errosjon har du sjøtuneller som fører helt opp til overflaten. Når da bølgene slår inn mot land skytes det en vannstråle opp i luften, likt som en gayisir, men den utrolig mektig lyd.

DSC_0022

DSC_0045

Det var obligatorisk med pannekaker når man har besøkt Pancake Rocks!

Det første overnattingsstedet og også det beste. Bodde så og si på stranden hvor man kunne nyte en fantastisk solnedgang før man gikk til sengs.

DSC_0062

Neste stopp på turen var isbreene Franz Josef og Fox Glacier. På grunn av global oppvarming reduseres disse isbreene med opptil en Km. I året, noe som gjør at disse isbreene er de raskest smeltende isbreene i verden. Mangen av sørøyens elever er forsynt av smeltevannet fra disse to og dette vannet blir brukt til jordburk. Et stort spørsmål mange stiller seg er hva som skjer når isbreene er borte?

DSC_0351

Videre gikk turen innom Mount Cook, som er New Zealands høyeste fjell og raver hele 3754 meter over havet. Flellet er omgitt av safirblå vann noe som gjør at det er et nærmet magisk skue og se på fjellet.

DSC_0290

Det var en over to timers gåtur fra veien til foten av fjellet. Her kunne man se hele det spektakulære fjellet i tillegg til isbreen som ligger ved foten. Jeg fant ut det var en god ide og svømme ut til noen isflak som hadde løsnet fra isbreen. Men på vei tilbake kuttet jeg kneet mitt på en skarp stein under vannet. Resultatet ble en lang tur tilbake samt et stopp innom sykehuset. 12 sting etter var jeg så god som ny igjen!

DSC_0359

0 kommentarer til «Studentlivet»