Første hilsen fra Duke!

Hey y’all!

Da er vi endelig i gang med å blogge, og siden vi allerede har vært her i 6 uker, har vi mye på hjertet. Vårt første innlegg blir derfor som alt annet her i USA, XXL! Etter masse legebesøk, papirarbeid og en visumtur til Oslo, var vi endelig kommet til Duke. Da vi landet i Durham halv ett på natten 17. august, hadde vi fremdeles ikke et sted å bo! Heldigvis ble vi hentet på flyplassen av professoren vår Dr. Gwyer, og fikk bo hos henne den første helgen. Den første uken bestod av å skaffe amerikanske SIM-kort, se etter leilighet og shoppe klær til skolen, noe vi virkelig trengte siden Duke krever at studentene går profesjonelt kledd på skolen. Så ikke noe jeans eller treningstøy her i gården!

Hadde oss et par timer i Amsterdam!
Ikke lett å finne bolig :(
Ikke lett å finne bolig 🙁
Vi er ikke lenger hjemløse! Forest Apartments er et nydelig sted!

Vi var heldig og ble kjent med et par av jentene i klassen allerede uken før skolen begynte. De tok oss med på Durham Bulls baseballkamp, ordentlig country konsert med Miranda Lambert, og fikk smake skikkelig southern BBQ! Onomnomnom… #GettingFat

Durham Bulls game med Dri og Morgan i klassen!
Miranda Lambert konsert. Yiiiha!

Dessverre gikk første uken fortere enn vi ønsket, og realiteten kicket inn. Klassen vår i USA minner veldig om den hjemme (bortsett fra at her er alle 23 år+), med 65 studenter hvorav ca. 20 gutter. Alle er veldig hyggelige og imøtekommende, og vi har opptil flere «privatsjåfører» fra klassen som kjører oss overalt! Til nå har vi kommet godt inn i pensum, og vi har lært om blant annet proteser og skinner, ulike mobiliserings teknikker, hjerneskader og slag. Under ser du et bilde av Ida som prøver ut et «orthotic device» mens vi har lab på skolen. Her ene dagen hadde vi også en innsamling for Duke Childen’s Hospital, hvor alle de som betalte $5 fikk lov til å gå i jeans på skolen en bestemt dag. Også kalt Miracle Jeans Day. YEEEEY!!! Big deal her borte!

Slapp av, Ida er ikke skadet. Vi fikk prøve diverse "proteser"/skinner i timen!
Slapp av, Ida er ikke skadet. Vi fikk prøve diverse «proteser»/skinner i timen!
Miracle jeans day!

CAMPOUT! Dersom du ikke visste det, så er Duke sitt herre basketballag et av de beste i landet. Derfor er det utrolig vanskelig å få tak i billetter til kampene deres. For at studentene ved skolen skal få mulighet til å gå, arrangeres det en slags årlig konkurranse som de kaller «campout». Den går ut på at man må sove i telt på campus fra fredag kveld til søndag morgen, og fullføre «check-in’s» hver gang en høylytt sirene går av. Det kan være opptil 30 slike i løpet av helgen, og de kan komme når som helst på døgnet! Mister du mer enn 1 check-in, er du ute av konkurransen om å vinne muligheten til å kjøpe billige sesongbilletter. Mye latter/dansing + lite søvn = GØY!

Let’s get physical! Fysio sine singletter til campout.
Glow-in-the-dark singlet!

Her er vi sammen med Devin, en av jentene i klassen.
Ingeniørene tar av! Aldri sett noe slikt på HiB Nygård. Hehe;)
Crowded!
Fysio 1. og 2. klasse! Virkelig god gjeng.

Følg med for flere oppdateringer! Vi planlegger å bli Norges neste toppblogg;)

Et lite stykke Norge i North Carolina... Kryvi <3
Et lite stykke Norge i North Carolina… Kryvi <3

Peace out… Hilsen rosabloggerne Ida og Thale!