Travle tider…

Hei og hopp, livet er topp! (kanskje ikke alltid…) Vi leser nå for harde livet til hele 3 eksamener som kommer ganske så tett oppi hverandre. Dette er selvsagt utenom alle prøvene vi har 3-5 ganger i uken… Første vi skal ha er en praktisk eksamen på 20 min. hvor vi skal undersøke og behandle enten cervical (nakken) eller thoracal (midtre delen av ryggen) på en medstudent. Kan minne litt om eksamenen vi hadde til sommeren. Så det blir jo spennende 😛

Ble invitert til middag med noen av professorene våre hos Dr. Odom
Ble invitert til middag med noen av professorene våre hos Dr. Odom
Middag i godt selskap:)
Middag i godt selskap:)

Vi har også vært så heldige å få bade i den varme delen av Atlanteren da to av jentene i klassen tok oss med til stranden. Etter en 2,5 timers biltur (tidlig en lørdagsmorgen etter vårt første houseparty) kunne vi endelig fortjent deige oss på stranden. Der tilbragte vi hele dagen, vi både svømte, spilte bocca og fikk se mye rart. Dagen avsluttet vi på en legendarisk sjømatsrestaurant helt nede ved vannet.

God stemning @ the houseparty!
God stemning @ the houseparty!
Making some junglejuice.
Making some junglejuice.
Beachtime!
Beachtime!
"Let's go to the beach-each, let's go get away" -Nicki Minaj (2012)
«Let’s go to the beach-each, let’s go get away» -Nicki Minaj (2012)
Kjøpte oss like godt et strandhus... we wish!
Kjøpte oss like godt et strandhus… we wish!
Bye bye beach:(
Bye bye beach:(

Til tross for at Duke sitt football lag ikke er spesielt godt, måtte vi jo nesten få med oss i alle fall én kamp. «Overraskende nok» tapte de kampen, men det var ganske jevnt i perioder. Var en opplevelse å være på et så stort idrettsarrangement, og i pausene fikk vi både se slappe dansere og utrente cheerleadere, og ikke minst et svært korps som blant annet spilte «Take on me» av A-ha. Da måtte vi jo selvsagt skryte litt av Norge. Høhø.

DUKE vs. PITT
DUKE vs. PITT
Touchdown!!
Touchdown!!

Etter kampen drog vi til en i klassen for en skikkelig sørstats tradisjon, «Pig picking». Det vil egentlig bare si at man roaster en hel gris på en gigantisk grill (aka en biltilhenger-grill), også tar gjestene med passende tilbehør. Som med alle andre arrangementer her, må man BYOB (if you don’t know, google it!). Blir virkelig et festmåltid! Gjett om vi gikk derfra med en god, rund mage:P

What's left after pig pickin'
What’s left after pig pickin’
Den "lille" grillen
Den «lille» grillen

Skolen er som vi nevnte tidligere alltid busy. Etter mange uker med enorme mengder teori, fikk vi endelig prøve noe litt mer spennende. Hello e-stim!! (for dere «ufaglærte» vil det si elektrisk stimulering av muskler -> se bilder under).

God instruksjon av Bryan (tidligere Duke student som var i Norge nå i vår)
God instruksjon av Bryan (tidligere Duke student som var i Norge nå i vår)
Alle fikk prøve. E-stim <3
Alle fikk prøve. E-stim <3

Vi har komt godt inn i «neuro» faget, og for tiden har vi hatt en del lab om ryggmargsskader og prøvd ulike forflytningsteknikker. Denne uken har vi også vært på besøk på sykehuset WakeMed i Raleigh, hvor vi har fått hilse på ulike pasienter med forskjellige ryggmargsskader, samt sett de i action. Det var virkelig en lærerik opplevelse!

Øvde på forflytninger hvor medstudenter lekte C6 pasient
Øvde på forflytninger hvor medstudenter lekte C6 pasient


Ida og Steph opplevde å være tvillinger for en dag - helt random!:)Ida og Steph opplevde å være tvillinger for en dag – helt random!:)

Endelig var det dekket for den årlige DPT (Doctor of Physical Therapy) pikniken, hvor fakultetet sammen med 1. og 2.års studentene (+ALLE sine hunder!) møtes etter skolen i en park for å spise grillmat og sosialisere. Det gikk i år hardt utover professorene og vår «Class President»!

God gjengen fra Fysio avdelingen.
God gjengen fra Fysio avdelingen.
Brent, Thale og Monica med hundene Teddy og Wolfie. Koser oss!
Brent, Thale og Monica med hundene Teddy og Wolfie. Koser oss!
Vet kanskje ikke helt hva de går til... VANNKRIG!!!! :D
Vet kanskje ikke helt hva de går til… VANNKRIG!!!! 😀
Splæsj!
Splæsj!
Result! Mange studenter som fikk ut litt... opphoning av energi;)
Result! Mange studenter som fikk ut litt… opphopning av energi;)

Innimellom våre super travle dager, har vi fått utforsket campus litte granne… Den er bare helt nydelig, og har flere ganger vært på topplistene av USA’s vakreste campuser! Skulle virkelig ønske at fysioterapi avdelingen var lokalisert der istedenfor i en separat bygning litt borte fra campus. Har lagt ved noen bilder under, så tenker vi bare lar bildene snakke for seg.

Ida foran Duke Chapel på West Campus.
Ida foran Duke Chapel på West Campus.
Ikke akkurat Haukeland eller HiB dette;)
Ikke akkurat Haukeland eller HiB dette;)
Like ved busstoppet vårt.
Like ved busstoppet vårt.
Erwin Square - hvor fysio holder til. 10min å gå fra West Campus.
Erwin Square – hvor fysio holder til. 10min å gå fra West Campus.

Det hender også at vi innimellom må ta bussen her borte, som btw er gratis for Duke studenter med et «Go Pass» som du får hos Student service om du ber om det. Hver gang vi tar bussen opplever vi situasjoner litt utenom det vanlige, og har mer enn én gang fått oss en god latter på bussen. Vi får se mange artige karakterer, frisyrer og antrekk, samt underholdt med vittige samtaler med tilfeldige på bussen. Her ene dagen satt vi og ventet vi på bussen, og oppdaget at vi ikke var alene i busskuret… Her er et bilde av vår nye venn aka sort enke!! EEEEW!!! Heldigvis var busstoppet like ved inngangen til Duke Hospital dersom vi hadde blitt uvenner 😛

Say hello to my little (poisonous) friend... (ps. det er 2 stk der!)
Say hello to my little (poisonous) friend… (ps. det er 2 stk der!)

Våre amerikanske venner har dessuten funnet et nytt ord for en norsk klem… nemlig NUG (Norwegian hug)!

Dylan... oppfinner av NUG og andre artige ord/påfunn:)
Dylan… oppfinner av NUG og andre artige ord/påfunn:)

P.S. vi spiser ikke bare usunt…

Thale overrasket med Taco-salat aka "Taco-tower!" onomnomnom:D
Thale overrasket med Taco-salat aka «Taco-tower!» onomnomnom:D

See ya, wouldn’t wanna be ya!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.