Tiden flyr. Allerede halvveis!

TGIF!! Denne uken har vært en helvetes uke. Men vi har begge overlevd (så vidt…) Men enda en nevro eksamen er overstått, prøver er tatt, og første uken med «extra classes for norwegians only» er over. Tidligere i høst tok noen kjekke jenter fra klassen oss med på «hiking» til Eno River. Det var en tre timers skogstur hvor vi fulgte elven inn til et tjern hvor vi hoppet fra en 8 meter høy klippe ned i et superdeilig og varmt vann. Ifølge jentene er dette et veldig populært utfluktssted hvor Durhams innbyggere drar på varme dager. Thale var som vanlig modig og hoppet kjapt uti! Ida derimot… trengte å vokse på seg litt mot.

På vei inn i jungelen...
På vei inn i jungelen…
Nydelige Eno River
Nydelige Eno River
*Plomp*
*Plomp*
Til slutt var alle endelig uti!
Til slutt var alle endelig uti!
En god blanding av koselige 1 og 2 klasse jenter
En god blanding av koselige 1 og 2 klasse jenter

Dagene her er lange og travle, og denne uken har uten tvil vært den hardeste så langt. Duke University er veldig spesiell på mange måter, blant annet ved at de har noe som kalles «Team based learning», som vil si at studentene deles opp i studiegrupper de holder faste gjennom hele studiet. Gruppene jobber sammen på nesten samtlige skoleoppgaver, og vi gjør også «Readiness Assessment’sene» (prøvene vi har 3-5 ganger i UKEN!) i gruppene våre etter å ha fullført dem individuelt. Både meg og Ida har vært veldig heldige med teamene våre, og som dere ser fra bildene har vi det veldig kjekt!

Thale sitt team (high)5 sammen med en utrolig inspirerende protese-pasient!
Thale sitt team (high)5 sammen med en utrolig inspirerende protese-pasient!
Ida sitt team8ts (team-mates) jobber med Home Evaluation
Ida sine teammates(team 8) jobber med Home Evaluation
Lengst til venstre sitter lagets "mobbeoffer". neeeiidaaaa:)
Lengst til venstre sitter lagets «mobbeoffer». neeeiidaaaa:)

På onsdag som var, hadde vi semesterets desidert største eksamen, som dekker pensum om alle de største nevrologiske sykdommene, deres symptomer, og de ulike testene og behandlingsformene for de. Vi har de siste tre ukene lest i ett sett til denne eksamenen, samtidig som vi har hatt masse innleveringer, prøver og begynt et prosjekt de kaller «Movement Matters»(som vi skal fortelle mer om senere). Ikke lett å være norsk i USA! Hehe. Tror aldri vi har prokrastinert så lite som vi har gjort her borte! Getting smart…

Trøstespising på høyt nivå
Trøstespising på høyt nivå
Viktig å variere sittestilling for å unngå "upper crossed syndrome" *fysio-humor*
Viktig å variere sittestilling for å unngå «upper crossed syndrome» *fysio-humor*
Måtte ut av huset... Duke har et nydelig bibliotek på campus
Måtte ut av huset… Duke har et nydelig bibliotek på campus. #NyeGaltvort

Professorene våre raser gjennom pensum, og vi har både prøvd ultralyd og «Functional electrical stimulation». Disse ferdighetstimene har vært veldig lærerike og morsomme, hvor vi har fått vært både pasient og terapeut.

Underarms stimulator for funksjonell trening av pasienter med nevrologiske skader
Underarmsstimulator for funksjonell trening av pasienter med nevrologiske skader
God instruksjon av apparatene
God instruksjon av apparatene
Ikke fullt like god appilkasjon.. hehe. Ramiro: "can you feel that Justin" *dør av smerte* Just kidding!
Ikke fullt like god applikasjon.. hehe. Ramiro: «can you feel that Justin» *dør av smerte*
"Foot drop" simulator som hjelper pasienter å dorsalflektere ankelen.
«Foot drop» simulator som hjelper pasienter å dorsalflektere ankelen.
Ultralyd behandling av overarm. No worries, he's not pregnant.... yet :P haha
Ultralyd behandling av overarm. No worries, he’s not pregnant…. yet 😛 haha
Kan også brukes for å behandle arr og sår
Kan også brukes for å behandle arr og sår
Avsluttet timen med funksjonell tilnærming av et reelt case
Avsluttet timen med funksjonell tilnærming av et reelt case

Selvfølgelig må vi prøve å gjøre litt gøye ting mellom slagene også, så hvorfor ikke gjøre hva vi jenter er skapt til å gjøre…? SHOPPING!! Joda, vi leide oss en bil vi, 1 uke etter vi ankom og kjørte etter Ida sin iPhone GPS til Tanger Outlets i Mebane, ca en 30min kjøretur fra Durham.  Med andre ord: god stemning! Haha. Der svidde vi av godt med penger på få timer for å si det sånn. *kremt* Anbefaler alle som drar til North Carolina å dra innom det, hvor du finner kjente merker til veldig lave priser!

Our baby for one day
Our baby for one day
God stemning i bilen med "cook out" shakes
God stemning i bilen med «cook out» shakes
On the road again...
On the road again…
Ida klar for shopping
Ida klar for shopping
Result!
Result!

«Gratis øl»? YES PLEASE!! World Beer Festival here we come! For en nette sum av $45 hver, kunne vi smake så mye øl vi bare ville i løpet av 4 timer! JACKPOT! Ølet var både fra lokale bryggerier, og fra resten av verden. Dessverre var ikke verdens beste øl tilstede… Meeeeen vi får ta oss par Hansa når vi kommer hjem istede;) På festivalen møtte vi mange rare karakterer. Både folk vi kjente fra før, og folk vi ikke kjente fra før… God stemning ble det i alle fall. Kvelden ble avsluttet på «Alivias», en koselig bar midt i Durham sentrum. Her møttes både 1 og 2 klassingene for å sosialisere seg utenom skoletid.

 

Welcom to beerfest! Fant aldri ut hva dette var... Håper på svar fra HiB nygård?
Welcom to beerfest! Fant aldri ut hva dette var… Håper på svar fra HiB nygård?
Pretzle-necklas' - klare for å innta beerfest!
Pretzle-necklaces – klare for å innta beerfest!
Vår nye bestevenn! BeerElvis? Santa on vacation?
Vår nye bestevenn! BeerElvis? Santa on vacation?

Ikke bare gjør vi useriøse ting på fritiden, vi har også opplevd å gjøre en god gjerning. Vi «volunteeret» på Duke Doctor of Physical Therapy sin «blood drive» for Røde Kors. Vi hjalp til med å sette opp utstyr og kjøpte inn goodies til blodgiverne. En givende slutt på en lang uke:)

Klare for å tjene folket! selv om de ikke ville ha blodet vårt... #offended
Klare for å tjene folket! selv om de ikke ville ha blodet vårt… #offended
Røde Kors gjør en fantastisk jobb!
Røde Kors gjør en fantastisk jobb!
Kantine damene, vi har kjøpt inn de deilige cupcakes'ene i midten:)
Kantine damene, vi har kjøpt inn de deilige cupcakes’ene i midten:)

Snakkes folkens! PS. Basketball sesongen er snart i gang!

Stay classy!
Stay classy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.