Lever fremdeles det gode liv!

God kveld i stugo! Det nærmer seg desember, og det merkes på været… Vi ble lovet at vi ikke trengte jakke før laaaaangt uti desember (big fat lie), noe vi i september skjønte ikke stemte. I dag så vi de første snøfnuggene (no worries, smeltet fort) mens vi var å handlet litt (mye). Haha!

Nyter god indisk mat inne i det kalde høstværet!

Ettersom vi går glipp av massasje dette semesteret og klassen vår her hadde det faget i sommer, er vi så heldige å få private massasje-timer med Dr. Figures en gang i uken. Yeey for ekstra arbeid! Vi klager ikke på å få massasje, og det er jo greit å kunne før vår 11 ukers praksis etter jul når vi kommer hjem til Norge.

I en av pausene før massasje fant vi dette pepperkakehuset på butikken!

Som de nyfrelste Duke patriotene som vi er, stiller vi selvsagt på alle football og basketball kamper vi kan! Og selvsagt vinner de (bortsett fra kanskje én gang eller to).

Duke vant lokaloppgjøret mot NC state! WOOP WOOP!!
Alltid evig kaos på veiene etter kamper!
Det er i "Krzyzewskiville" magien skjer. #DukeBasketball
Det er i «Krzyzewskiville» magien skjer. #DukeBasketball
Duke fansens tempel
Stadion rommer rundt 9000 tilskuere, men fansen nekter å bygge ut pga sjarmen
Pga stor pågang til basketkampene er det ikke alltid like lett å komme inn #nr.182
Duckies = adgang
Duckies = adgang *yeey*
Thale koser med "The Blue Devil" maskoten.
Thale koser med «The Blue Devil» maskoten.
Ida og Fredrik heier på DUKE!
*woosh*
Sprer dårlige vibes til motstanderne med "spiritual fingers"
Sprer dårlige vibes til motstanderne med «spiritual fingers»
Duke vs Vermont. Sinnsykt spennende kamp!

Før vi skulle ut en uke i klinikk hadde hele Doctor of Physical Therapy avdelingen sin årlige thanksgiving dinner, hvor skolen stilte med kalkun, og studentene tok med drikke og tilbehør. Yum yum! Det var en koselig kveld som ble toppet av 2.klasses sketsj hvor de parodierte professorene våre. Alle fikk seg en god latter, og ikke minst full mage (rullet hjem).

Kos på thanksgiving middag!
Sketsj hvor 2.klassingene gjør narr av professorene
De hadde ballong kunstnere for alle "barna"
De hadde ballong kunstnere for alle «barna»
Prinsesse!
Pynter selvsagt skolen også
Pynter selvsagt skolen også #AmericanStyle

Før vår harde uke i klinikk skulle begynne, var vi så heldige å få besøk av kjæresten til Ida, Fredrik. Kjekt med godt selskap, spesielt når de tar med Norsk sjokolade! Onomnom!! Han drar vi selvsagt med overalt, slik at han skal få et godt førsteinntrykk av USA og alle godene her borte.

Fredrik koser seg på sightseeing på skolen!

Da var endelig STEPS-uken kommet, og vi var klar for å gjøre teori om til praksis. STEPS står for «clinical Student Team Experience in Practice», og kan sammenlignes med en kortversjon av vår praksis. Mandag begynte Thale på Patterson Outpatient Clinic, som for det meste hadde Ortopediske- og vestibulare pasienter. Det var hardt med 12 timers dager, spesielt når man er forkjølet i tillegg. Business casual klær var heller ikke det mest behagelige å skulle være fysioterapeut i! Tirsdag var det Ida sin tur til å gå i ilden. Hun var plassert på Duke Hospital North, på akutt nevrologisk avdeling (aka inpatient). Ida var heldig å fikk bruke ferdighetstøy… Det var en god blanding av pasienter, blant annet Guillan-Barré syndrom, slag og diverse andre nevrologiske sykdommer. Til tross for lange dager lærte vi masse, og fikk for første gang fullføre alt av forberedelse, anamnese, undersøkelse (der det var nødvendig), behandling og journalskriving på egenhånd.

Våre medstudenter fant disse "STEPS'ene" veldig fascinerende
Våre medstudenter fant disse «STEPS’ene» veldig fascinerende
Thale fikk være med på quatic therapy ved Lennox Baker
Forberedelse før pasient ved North Carolina Orthopedic Clinic
Fin utsikt fra Duke Hospital North!
Ida hadde fin utsikt fra Duke Hospital North!
Fikk en kort tour på helikopter dekket.

Thale fant plutselig ut at hun har en bekjent fra Bergen i nabolaget, og vi fikk være VIP’s for en kveld. Vi ble nemlig skrevet opp på gjestelisten på en North Carolina Central University basketballkamp, for å se Karamo Jawara (vennen til Thale) spille. Det var en artig kamp med mye action, til tross for at de knuste motstanderne godt ned i støvlene!

Synger alltid nasjonalsangen før hver kamp. Karamo er nr.2 fra venstre
Synger alltid nasjonalsangen før hver kamp. Karamo er nr.2 fra venstre.
Slo andre laget ganske greit!

Da vi endelig var ferdig med STEPS, fikk vi en etterlengtet uke med fri pga. Thanksgiving som feires i morgen (torsdag). Vi har benyttet de første dagene til å sove ut, shoppe, litt sightseeing (med Fredrik), være med venner og nyte voksenbrus. I morgen skal vi ha en skikkelig Thanksgiving dinner med folk fra klassen, og det er en heldags-event! Vårt bidrag: øl og tacopasta… skikkelig norsk *kremt*

Naboene har pyntet til den store dagen.

Vi gleder oss også til den herlige førjulstiden som nå møter oss. Mamsen til Thale var så snill å sende med Fredrik en julekalender til oss begge, som vi skal åpne med barnslige smil <3 hihi! Kan TRYGT si at vi gleder oss til 1.desember (kanskje ikke Ida siden Fredrik dessverre reiser den dagen)!

Julen nærmer seg i Durham. Nissen er for tiden på Southpoint mall om noen lurer!
JULEKALENDER!! "Takk mamma <3" -Thale
JULEKALENDER!! «Takk mamma <3» -Thale

Ha en flott første advent hjemme i Norge!