veke 6 – operasjon, CCBRT-dag og Zanzibarweekend

Som tittelen seier, har vi gjort masse denne veka.

Måndag var fyste arbeidsdag for våre 2 medstudentar frå amerika. Denne dagen fekk me omvisning rundt om på sjukehuset i lag med dei, 1 månad på overtid. Då fekk me sjå augeavdelinga på sjukehuset som CCBRT er kjent for.

Tysdag fekk me vera med på operasjon, der vi såg på ein gut vart operert for klumpfot. Poa sana(råkult) å sjå korleis dei rettar på feilstillinga i foten. Ekstra morosamt når kirurgane faktisk forklarar oss alt dei gjer under operasjonen.

Onsdag fekk Ingvild vera heile dagen på operasjonssalen, der ho fekk sjå totalprotese av kne-, og hofte. I tillegg fekk ho sjå fjerning av betent vev etter eit stygt leggbeinbrudd. Kun ein av oss får lov å vera med på større operasjonar. Carina reiste ut til suport unit denne dagen.

Torsdag var ein vanleg dag på sjukehuset. Full ventebenk, +- 3 i høgda B-). Når me kom heim fann me ut at vi ikkje kunne ligga på laurbæra – ergo: trappeintervall. Dette angra me ikkje på på fredagen, då me møtte opp hjulbeint og haltande på jobben.

Fredag var det endeleg tid for CCBRT-dag, som har vorte utsett 4 gongar før. Dette er den årlege firmafesten for CCBRT, der alle ansatte er invitert.  Me reiste bort frå byen til eit nydeleg hotell og strandområde, kalla . Mat og alkohol vart servert heile dagen, gratis. I tillegg var det arrangert fotball, volleyball, dansekonkurranse, synging, fang-høna, sekkeløp, egg-på-skei-løp + masse anna morosame aktivitetar.

Helga vart tilbragt på Zanzibar i lag med våre studievenninner frå Amerika og vår tyske veninne Berit. Vi starta tidleg laurdag morgon, da vår kjære bajaj-venn skulle kjøre oss. Dette var den morgonen da vi skulle få problem med det lokale politiet. Vi vart dratt til sides og måtte vise både pass og recident-bevis i tillegg til å betala ei saftig bot på 30 000,-(tz). Me brukte resten av denne dagen til å slappe av på stranda og avslutta med ein heftig fullmåne-fÆst! 😀

Søndag: Gåtur med guide rundt om i stonetown. Stonetown: den gamle delen av Zanzibar. Her lærte me masse om historia om dei diverse bygningane og slavemarkedet. På kvelden reiste med på musikkfestivalen, som dei har årleg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *