Veke 7 – Morogoro & høgdetrening!

Denne veka hadde me ein pasient med hydrocephalus. Alle fysioterapeutane var med å diskutere rundt handlingsplan og Carina fekk til slutt vera med på å skru saman ein rullestol til han. I tillegg hadde vi eit tvillingpar med ukjent syndrom inn til diskusjon. Her skulle fysioteamet diskutere og sjå kva dei kunne hjelpe med. Ein bror var 3 år og den andre 7. Dei kunne ikkje snakke, men forsto kva folk sa til dei. Store auge, stor tunge, små til vekst, hypersensitiv til berøring. Dei var normale til 3 år og deretter kom symptoma gradvis. Me veit fortsatt ikkje kva diagnosa var.

Denne veka hadde Carina og Melissa foredrag om spinal bifida og hydrocephalus. Dette passa veldig bra sidan Carina fekk ein pasient med begge desse diagnosane dagen etter.

Me var og med på gruppeterapi for pasientar med PIP (post injection paralysis). Grunna underbemanning av sjukepleiarar, for studentar arbeide på mange av sjukehusa i Dar es Salaam. Dette resulterar ofte i feil ved vaksinering av små born, fordi dei ikkje kan nok om anatomien. Dei set sprøyta i baken og treff ofte nerveforsyninga til beina, som resulterar i nummenhet og dårleg muskelkontroll. Dersom ikkje dei får fysioterapi kan dette ende med lammelsar og/eller drop fot.

Helg: Morogoro. Me tok bussen etter jobb fredag og turen starta naturleg nok med traffic jam. Turen tok 6 timar, der 2 av dei var traffic jam. Me hadde ei venninne i Morogoro, Julia, som skulle ta oss med på fjelltur og vise oss rundt i byen. Då vi sjekka inn på Oasis hotell hadde dei ikkje nok rom til oss, så alle måtte dele seng. Laurdag hadde Julia arrangert fjelltur med ein lokal venn som guide. Det var tåkete og høg luffuktigheit denne morgonen, så vi kom oss ikkje høgare opp enn punktet Morning sight. Elles fekk vi sjå lokal dyrking av frukt og bær høgt oppe i dei bratte fjellsidene. Søndag fekk vi topptur opp til fjellet Ulugurus, 2200 moh. Sola skein og vi hadde kjempefin utsikt.