Første møte med Australia

Det er snart fire uker siden vi forlot Bergen for å bruke et semester på å studere i landet «down under.»

Reiseruten vår var som følger:  Bergen – London – Hong Kong – Auckland – Brisbane

Siden vi begge ønsket å besøke New Zealand i løpet av semesteret, tok vi turen innom Auckland på vei til Australia. Dette  fordi billettene ble billigere ved å flette det inn i den opprinnelige reiseruten .

Dersom man har tid/penger, er en liten ferie før semesterstart virkelig noe vi kan anbefale. Planlegger en godt trenger ikke flyreisen bli noe særlig dyrere. Ønsker dere å lese litt om de første ukene våre, og ikke-skole-relaterte ting, kan dere besøke www.sunnivaogidaiaustralia.blogg.no .

Vi ankom Gold Coast og Surfers Paradise, studiestedet vårt, en uke før Orientation-Week (en slags fadderuke som ikke kan sammenlignes med fadderuken i Bergen).
Griffith University har gratis Pick-Up-Service for alle utvekslingsstudenter. Dette  tilbudet er kjempebra! Deilig å bli kjørt rett til døren etter en lang flyreise.

Allerede første dag i Gold Coast  startet vi boligjakten. På forhånd hadde vi vært på utkikk på internett (www,gumtree.edu.au og www.easyroommate.edu.au), så vi visste sånn ca. prisnivået og hvilken kvalitet vi kunne forvente til ulike priser. Selvfølgelig var det 36 grader de første dagene vi vandret rundt i gatene i Surfers Paradise. 36 grader! Til og med pustingen var vanskelig. Ida hadde blitt tipset om at det var lurt å spørre i resepsjonen  til de ulike hotellene/resortene langs stranden om ledige rom. Ofte skulle dette både være billigere og tryggere. I tillegg er det mange som ikke legger ut annonser på rommene sine, derfor finner man ofte flere tilbud ved å gå frem på denne måten. Det var slik vi vant vår fine leilighet! Selv om det er fristende å ta det «første og beste», kan det være lurt å oppsøke flere før man bestemmer seg. Vi hadde nesten gitt opp vår jakt og tatt en annen leilighet, da vi helt tilfeldig kom over den leiligheten vi bor i i dag.

Her kommer vi nok til å tilbringe mye tid sammen med pensum.

Prisene på å leie bolig her i Surfers Paradise ligger omtrent på samme nivået som Bergen sentrum. Selv om skolen ligger ca 40 minutter med buss unna Surfers Paradise, valgte vi likevel å bruke litt ekstra penger på bolig til fordel for en sentrumsnær beliggelse. Det er heller ikke til å stikke under en stol at det er fristende å ha stranden like utenfor døren. Ønsker man å bo nærmere skolen (og ikke stranden) får man billigere leiligheter. Man må også merke seg at det er billigere å bo i kollektiv enn leilighet.

Under «Orientation-Week» fikk vi mye nyttig informasjon som kan komme godt til nytte for oss nye studenter på Griffith. Masterstudentene har et veldig bra opplegg, Griffith Mates, for å hjelpe nye studenter i gang med semesteret. Gjennom året arrangerer de gøye og sosiale aktiviteter for alle studentene.

I orienteringsuken dro vi sammen med over 100 andre utvekslingsstudenter til Byron Bay. Der ble det holdt ulike sosiale aktiviteter, samt surfekurs og kajakkpadling. En fin plass for å få seg noen nye venner og minner for livet. Anbefales

Første skoledag

Forrige uke begynte forelesningene. Det å sitte på skolebenken igjen etter tre måneders ferie samt slaraffenliv i sydentemperaturer var en hard overgang. I og med at et semester her på Griffith kun varer i 13 uker kommer nok dette til å bli mer intensivt enn det vi er vant til. Allerede første uken hadde vi vår første innlevering og pensumquiz. Ikke noe snakk om en my overgang her i gården nei!

SAM_1257

Det blir spennende å se hva dette semesteret vil bringe.