Warning: snakes

Under ser dere timeplanen vår. Ved første øyekast ser dette kanskje lite ut, fri på mandager og greier. Total arbeidsmengde skal tilsvare 40 timer i uken, så vi har nok skolearbeid å fylle tiden med.

undefined

Vi tar tre fag; engelsk (valgfag), økonomi og «arealplanlegging». Disse fagene tilsvarer de fagene vi skulle hatt på HiB.

De to første ukene har vært ganske rolige. Forelesningene i engelsk og økonomi  har bare vært en introduksjon til faget, og hva som skal bli gjennomgått. Man kan vel trygt si at vi får et travelt og intensivt semester (kun 12 uker!). Gruppeøvingene starter denne uken, så fra og med nå blir det mye å forberede seg til. Planen er å bruke all hjelpen vi kan få, så vi kommer til å delta på alt, selv om det ikke er obligatorisk. Førsteinntrykket er bra, så dette lover godt.

Når det kommer til arealplanleggingen kan vi ikke si det samme om de to første ukene (arealplanlegging=alt det røde). Hver fredag har vi Quiz og inlevering av alt vi produserer i timene (som regel tegner vi kart). Bare så det er sagt må vi tegne for hånd, noe som ikke alle i Flokken* er like begeistret for. Det er  uansett utfordrende og forhåpentligvis får vi nytte av dette i fremtiden. En annen ting som er spesielt med arealplanleggingsklassen, er at de fleste er 17/18 år og helt ny på Universitetet. Vi merker godt at de kommer rett fra videregående, men det går seg vel til etterhvert. Heldigvis har de tatt oss godt i mot (vi er de eneste «utlendingene»i den klassen) og vi begynner å lære noen navn. Læreren og studentassistentene er dyktige, ivrige og flinke. Et stort pluss. Selv om vi har det samme faget i 7 timer i strekk, klarer læreren å hindre oss i å falle fra.  Vi lærte forresten et nytt Australsk slang av læreren: «awesomesauce» mer awesome enn awesome!

Det er ikke alltid like lett å følge med når A-mennesket (Ida) sperrer for utsikten.

For å komme oss til skolen må vi ta buss. Busstoppet er heldigvis bare 200m unna, og derfra går bussen direkte til skolen (tar ca. 30-40 min avhengig av trafikk). Problemet er at bussen kommer når den vil. Noen ganger kommer de med 5 minutters mellomrom, andre ganger kan vi vente i 50 minutter. Derfor er vi nødt til å planlegge ekstra god tid om morgenen før skolen for å være helt sikkert. Det er vel i og for seg greit nok det, men når halvparten av oss liker å sove så lenge som mulig, er det ikke alltid like kjekt.

Da vi endelig kom oss på skolen på mandag ble vi møtt av «Harmony–Day»-plakater. Hva Harmony-Day er vet vi forsatt ikke, og ei heller hvorfor det var en slangemann på skolen.Vi bestemte oss for å ta sjansen på et bilde med slangen (er man i Australia så er man i Australia).
En slange-selfie var totalt uaktuelt (tror ikke eg trenger å forklare hvorfor) og ingen av oss kjenner behovet for å holde en slange igjen – noensinne.

Måtte skyve hodet lengst mulig bort
Dette blir nok det siste «Ida med slange» bildet i historien.
snaketoilet
Tross skumle skilt og advarsler har vi ennå ikke (bank i bordet!) sett noen løpske slanger. Håper det forblir slik

Dedikerte studenter som vi er bruker vi selvsagt all den tid vi kan til å studere.

utestudie
Lesebasen er flyttet ut i hagen

Koz og klemz fra rosabloggerne Sunniva og Ida <3