Veke 10 – intensiv veke, heimebesøk og Masaileirbesøk

Denne veka var det intensiv behandling for ryggmargsbrokk og ”vannhode”. Då fekk me vera med å observera i korleis dei lærar mødrene å hjelpe borna med å tømme tarm og blære. Dette gjer mor heilt til barnet byrjar på skule, og då må læra det sjølv. Dersom ikkje borna klarar det sjølv får dei ikkje lov å byrja på skule, grunna at dei ikkje har kapasitet på skulen til å hjelpe born med spesielle behov.

Me fulgte opp ein av pasientane me undersøkte forrige veka, med behandling og heimebesøk. Då køyrte me heim til pasienten for å sjå koleis dei budde og om det var funksjonelt med rullestol i heimen og nabolaget. Me hadde med oss to ergostudentar frå Rwanda, som då skulle følgje opp pasienten etter me var ferdige på klinikken.

Laurdagen besøkte vi Masailandsby der me fekk innblikk i korleis Masaistammane lever. Dei kledde oss opp med med tradisjonelle klede og smykker og tok oss med på song og dans. Me lærte oss å lage ild med hjelp av naturlege hjelpemiddel. Søndag tilbringte me i Hot springs, som er ein oase midt inne i ørkenen. Vatnet der er varmt og heilt klart blått, der bada me og sola oss.