April

Hei igjen bloggen, på tide med en ny oppdatering fra Gold Coast. Før vi reiste nedover hadde vi store planer om å blogge ofte, men det viser seg at hverdagene er så travle og fulle av alt mulig annet at vi nesten ikke har hatt tid til å sette av tid til blogging. For at vi skal rekke over alt skolearbeidet som plutselig har kommet veltende over oss starter dagene tidlig og slutter seint.

Vi har nå gått syv uker på Griffith University. Det betyr at vi allerede er kommet halvveis i semesteret! Litt skremmende hvor fort tiden flyr. Det neste som nå står for tur er mid-term exams (en slags tentamen). Uken før mid-semester vacation var en intensiv uke. Vi bodde nærmest på skolen for å få unnagjort alle innleveringene og bli ferdig med alt arbeidet før ferien.

skule
Prøver å holde motet oppe, selv om alle andre har gått hjem

Den største forskjellen på å gå på universitet i Australia og høyskole i Norge er at alt er mye mer intensivt her nede. Vi får karakterer på alt vi presterer og gjør gjennom semesteret, og det er hele tiden noe som skjer. Det kan kanskje minne litt om videregående.

Selv om vi har hatt mye å gjøre på skolen, vet vi også å kose oss. For noen helger siden reiste vi en tur til Cairns for å snorkle over vakre Great Barrier Reef. Det levde virkelig opp til forventningene.

Undervannsselfie
Plutselig kom det en skilpadde svømmende forbi
Vi fant Nemo

I Cairns fikk vi også utfordret smakssansene våre, da vi fikk servert en tallerken med kenguru, emu, krokodille og barramundi. Faktisk den beste middagen så langt i Australia.

matcairns

Vi har også besøkt nabobyen vår Brisbane. En nydelig by som er verdt å oppleve for de som reiser ned på østkysten av Australia. Hit skal vi tilbake allerede på 17. mai, da de huser den største 17. mai feiringen på den sørlige halvkule. Det ser vi virkelig frem til.

Solnedgang fra Brisbane River
Wheel of Brisbane
Vi nyter utsikten fra Brisbane sitt svar på London Eye
Planking
Legger selvsagt inn en økt med planketrening selv om det er ferie

Den første dagen i ferien hadde vi ikke lagt noen planer, så vi bestemte oss litt spontant å hoppe på bussen og sitte til endestoppet. Vi måtte faktisk til New South Wales, en annen delstat, før bussen slapp oss av. Her fikk vi opplev årets bratteste bakke. Byggstudenter som vi er, måtte vi selvsagt ta bilde av denne «attraksjonen».

brattbakke
Denne helningsgraden strider nok litt med Norske byggeregler

En annen ting med Australia som er verdt å nevne, er at vi lever tettere på dyreverden enn noen sinne! Det går ikke en dag uten at vi støtet på firfirsler, kakerlakker, store hvite fugler (som forøvrig bæsjer på klesvasken vår) og andre krypdyr.

Disse ser vi over alt, før var de skremmende men nå er de mer irriterende
Kanskje vår beste selfie i Australia
For ikke å nevne denne lille rakkeren som badet i brusen til Sunniva