Mai

Nå har vi bare lyst til å dra i alle bremser som finnes, tiden her raser avgårde i rakettfart. Tanken på at det nå bare er litt under tre uker til vi er ferdige med siste eksamen er faktisk litt skremmende. Hvor har tiden blitt av, og hva er det vi egentlig har fylt den med den siste tiden?

Slutten av semesteret nærmer seg fort og det er bare en uke igjen med vanlig undervisning før eksamensperioden starter. I Gold Coast som alle andre steder, øker arbeidsmengden i takt med at semesteret nærmer seg slutten. Noen ganger er det den velkjente «skippertaksmetoden» som har skyld i dette, da det kan være fristende å utsette arbeidet til siste minutt. På Griffith University har man rett og slett ikke tid til å vente på slike skippertak. Siden semesteret er så kort og intenst føles det ut som at vi arbeider i skippertak hele tiden. De siste ukene har vi for det meste tilbragt på skolen for å bli ferdig med semesteroppgaven i «Planning»-faget vårt. I dette faget skal vi ikke ha noen eksamen, så karakteren på denne semesteroppgaven teller en stor del av den endelige karakteren.

Dedikerte studenter som har klasserommet for seg selv

Eksamensdatoene er endelig blitt klare. Til vår store overraskelse varer vår lengste eksamen i 2,5 time. Dette er veldig rart for oss som er vant til å ha så god tid at vi kan ha med oss mat på eksamen. Ser for oss at dette blir 2,5 intense timer. En annen stor overraskelse var tidspunktene, en eksamen har start klokken 17.30! Vanligvis er vi begge tappet for energi på dette tidspunktet, så det blir spennende å se hvordan vi takler det.

Se, vi har fått oss venner på ordentlig

Siden sist har vi feiret 17. mai i Brisbane.  Feiringen i Brisbane er den største på den sørlige halvkule, og det var godt over 1000 personer i toget. Det var en nydelig dag, og vi var alle glade for at bunadene ble igjen i Bergen, for selv med vinter var det en varm dag med strålende sol.  ANSA Brisbane og studentorganisasjonen NORSK hadde arrangert og laget er opplegg for hele dagen.

Folketoget
Vaffel med brunost var en stor slager
Sunniva med vårt nydelige Norske flagg

Studenter og andre nordmenn fra store deler av Queensland hadde samlet seg i Brisbane for å feire dagen sammen.  Vi koste oss og sang 17. mai sanger av full hals i toget (de tre eneste vi kunne teksten på). På sidelinjen sto de lokale og stirret fascinert på toget av feirende nordmenn som beveget seg gjennom byens gater. Begge to var så heldige å vinne hver vår Jarlsberg på et lotteri med bare norske gevinster.

Hurra for Norge

Festen fortsatte utover kvelden med en flott bankett arrangert av ANSA Brisbane, avsluttet med fyrverkeri til alles store overraskelse.

Selv om vi har mye å gjøre på skolen prøver vi å oppleve mest mulig utenfor skolen også. Temaparken «Seaworld» har mye å vise frem av dyreliv under vann. Vi sto begge lenge med nesene trykket inn i glasset for å se på de store haiene som svømte rundt i bassenget. En liten tankevekker, er at kanalene i Gold Coast er fulle av hai. De finnes også langs stranden, men kommer vanligvis ikke frem før solen har gått ned.

Man vil ikke komme i veien for denne haien

Dersom det er noen, kanskje kommende utvekslingsstudenter som lurer på noe eller har spørsmål om hvordan der er å studere i Gold Coast og andre relaterte saker må bare skrive i kommentarfeltet. Eventuelt kan dere sende en epost til en av oss, vi svarer og hjelper dere mer enn gjerne.

Sunniva: sunnivabirkeland@hotmail.com
Ida: idabruaas@hotmail.com

Ellers vil vi fortsatt minne om at vi har en annen blogg om ikke skolerelaterte ting:  www.sunnivaogidaiaustralia.blogg.no

Dere hører snart fra oss igjen.