Freshers week

Etter nesten en uke på reisefot i Skottland var det endelig tid for å komme seg ut av kofferten og flytte inn på dorm. Vi bor i Chancellors Hall og fikk tildelt flats på toppen av bygningen. Hørtes jo greit ut det inntil vi fant ut at det kun går heis til 5.etasje og vi bor i 6. Så bra at vi «kun» hadde med oss hver vår blytunge koffert som vi måtte slepe opp trappene. Hanne bor i flat 16, mens Sabine og Kamilla bor i flat 17. De siste dagene har heisen vært ødelagt så det har blitt mye trappegåing.

sikkerhetskopi 204    sikkerhetskopi 192

To lykkelige eiere av verdens kuleste mobil

sikkerhetskopi 189

Yes-tilhengere på George Square på avstemningsdagen for uavhengighet

Flatsene vi bor i består av 4 rom med bad og oppholdsrom med kjøkken og sofa. Veldig greit med et oppholdsrom det det er stor nok plass til å samle folk dersom vi ønsker det. I oppholdsrommet har vi også en fantastisk utsikt over Glasgow. Det som kanskje var det beste med flatsene er at vi har eget bad. Kamilla og Sabine deler flat med to spanske jenter, Hanne deler med folk fra Tyskland, Sverige og USA.

bilde 2

Her bor vi 🙂

sikkerhetskopi 214  sikkerhetskopi 219

Utsikten vår fra flaten

Denne uken starter både freshersweek og oriantation week. Freshersweek her er omtrent som hjemme, bare MYE hardere. Det skjer ting hele tiden og i tillegg til det som the Union (omtrent som Kvarteret hjemme) arrangerer også diverse barer og lignende arrangementer tilpasset freshers. Dermed er er det ingen fred å få, de banker til og med på dørene våre for å gi oss brosjyrer med info om ditt og datt. Til nå har vi vært på headphoneparty og i dag er planen å gå på glowstickparty. Det er vanlig å begynne å studere når man er 18 år i Skottland og det merkes at de er mye yngre og at de har flyttet hjemmefra for første gang. Første natten på dorm ble vi f.eks vekket av en gjeng med folk som ville ha oss med på fest. Vi er ikke så giret på å feste med folk som er såpass mye yngre enn oss, men de har en del arrangamenter for internasjonale studenter som vi satser på å få med oss.

Photo 22.09.14 22 43 26

Et knippe internasjonale studenter på fest i vår flat!

Photo 22.09.14 00 12 37

Gjengen fra HiB + Kikki fra Göteborg og Kamilla som var fotograf

Orientation week er mer infodelen av å starte på Strathclyde. Her skal vi få informasjon om undervisningsmetodene de bruker, hvordan vi melder oss opp i fag osv. Undervisningen starter ikke før tirsdag 30.september dermed vi har god tid til ulike sosiale arrangementer fram til da. I tillegg har de hatt organisasjonsdag der man man kan bli med i diverse organisasjoner og idretter. Her er alt fra politikk til dataspillgrupper, og en haug av idretter man kan prøve.

Før vi dro til Glasgow var vi noen dager i Edinburgh. Her besøkte vi Edinbrugh Castle, var på afternoon tea og gikke en mindre vellykket fjelltur til Arthur’s Seat. Dette skal visst nok være det fineste utsiktspunktet i Edinburgh, men det var selvfølgelig tåke på toppen når vi gikk.

Litt diverse bilder fra dagene i Edinburgh:

bilde 1  skottland 035 skottland 046  sikkerhetskopi 124 sikkerhetskopi 144