It´s weekend! (skrevet 9. januar)

Or nah… Det er fredag ettermiddag, vi er akkurat ferdig på jobb og helgefølelsen er virkelig tilstede. Så kom vi på at her jobber man jammen lørdag også. Arbeidstiden her er 8-17 mandag til fredag og 8-13 lørdag, i tillegg kan det jo nevnes at etter det er mørkt om kvelden (ca halv 8) bør vi ikke gå ute, vi har dermed myyyye fritid å ta av. Men fra spøk til revolver så rakk vi å bade i bassenget, sole oss, hjelpe til med middag, løpe en tur og dusje i løpet av denne tiden i går. Vi lærer med andre ord å bli ekstremt effektive, til tross for at det man egentlig trenger i dette landet er tålmodighet, god tålmodighet. Vi har fått kjenne på kroppen det man kaller African time, som blant annet innebærer at pasientene stort sett velger selv når det passer de å ta en tur til fysio, og at ”a short meeting” fort kan vare i tre timer.

For å fortelle litt om det vi faktisk er her for, så jobber vi på en klinikk som heter Progressive Physiotherapy Clinic, en privat klinikk drevet av Matilda. Hele oppholdet varer i 11 uker, men vi skal i løpet av denne tiden også være to uker på sykehuset og to uker på en rehabiliteringsinstitusjon i en annen by som heter Maun. På klinikken jobber, i tillegg til Matilda, tre fysioterapeuter, en massasjeterapeut, to resepsjonister og to gode hjelpere (stillingsbeskrivelse fremdeles noe uklart, jobber med saken). Hittil har vi stort sett observert, men vi har også begynt å få egne oppgaver med pasientene, og vi merker at det ikke tar lang tid før de gir oss ansvar. Klinikken er helt ny, de flyttet hit i desember, og alt er veldig fint og ikke minst veldig, veldig rent, mye takket være de to gode hjelperne, som ikke lar et sesamfrø på kjøkkengulvet forbli usett, ei heller to dråper vann på vasken… Vi fikk oss en pekepinn her. Jada, vi lærer som sagt så lenge vi lever.

Nå skal vi på hatteshopping. Bøttehatt er siste skrik i F-town, men vi har fått beskjed om å kjøpe noe med bred brem, for å dekke til vår sarte hud. Vi fikk faktisk kjeft for å ikke ha på hatt de 100 meterne bort til butikken.

IMG_3139

Hot with hats

 

Som en siste hilsen kan vi forklare til de som kanskje tenker at F-town er noe harry å kalle byen, så er det faktisk det de kaller den her, alle byer får sitt kallenavn, som at Gaborone (hovedstaden) kalles Gabs. Fun fact of the day.

 

Dere hører fra oss før dere vet ordet av det!

0 kommentarer til «It´s weekend! (skrevet 9. januar)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.