News from F-town (skrevet 7. januar)

Vi har nå vært i Francistown i hele 3 dager, og har rukket en hel del allerede. Vi kom frem søndag kveld etter 36 timer på reise, inkludert en hel natt på flyplassen i Joburg (Johannesburg for dere som ikke er helt rutt på African slang), og to omganger med propellfly som hadde hele 12 rader med seter. Vi ble tatt godt imot hjemme hos veilederen vår Matilda, og hennes familie. Vi var intet mindre enn 12 til bords da vi fikk servert norsk velkomstpizza. Den første uken skal vi bo hjemme hos henne. Mandag var vi så heldige å få fri til å hente oss inn igjen etter reisen, dagen ble tilbragt ved bassengkanten hvor vi opparbeidet oss en fin disco-tan (lett rødbrun farge, for dere nevnt tidligere), men slapp av, faktor 30 er vår venn.

200 meter fra huset renner Tati river (så lenge det er vann), her kan man om ønskelig møte på både aper og den beryktede kobraslangen black mambo, noe for enhver smak med andre ord. Kan også melde om at i juleferien gikk det en hunnløve løs rundt i byen sammen med sine to unger. Trist som det enn er ble moren dessverre skutt og løveungene tatt til et habitat, men da slipper vi kanskje unna denne type bitt. Karoline kan nemlig bekrefte at insektsbitt heller ikke er noen spøk i dette landet:

Skjermbilde 2015-01-14 kl. 14.49.59

(Good news: extensor digitorum-senene begynner så smått å vise seg igjen)

På ettermiddagen fikk vi imidlertid bekreftet at det ikke bare er ved elven det er slanger. Vi gikk tur langs veien med en av jentene vi bor med, hun sa så fint at ”the black mambos are here as well” og pekte på begge sider av veien. Hun kunne også fortelle at her hadde hun blitt ranet med kniv. Kult, tenkte vi, vi får kule an litt enn så lenge. Nå tenker dere kanskje ”kom dere hjem igjen!”, men slapp av, vi har lært oss å ta vare på oss selv etter at Katrine var sekunder fra å gå i gulvet på jobb. Lite væske-/saltinntak og høy varme er ingen god kombo. Vi lærer så lenge vi lever. Til tross for alle skrekkhistoriene kan vi skryte litt av hvor fint vi egentlig har det:

IMG_3115

Hilsen fra K1 og K2 i Botswana.

0 kommentarer til «News from F-town (skrevet 7. januar)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.