På egenhånd (skrevet 14. januar)

Etter å ha blitt skjemt bort hjemme hos Matilda forrige uke, med basseng, stor hage og ikke minst masse god, hjemmelaget mat, har vi nå flyttet for oss selv. Det kan kanskje ikke kalles helt på egenhånd ettersom det bor ca 80 edderkopper her sammen med oss, men vi blir vant til det. Vi har også en dame som bor vegg i vegg med dør i mellom, hun kommer like gjerne inn og sier god morgen før vi egentlig har stått opp, og ”kan jeg komme inn?” før man åpner, er et ukjent begrep her. Men alt blir en vane og hun er veldig hyggelig, og har i tillegg en slags vaktmesterfunksjon for oss. Etter å ha vært 10 til bords den første uken, var det spesielt å plutselig være bare oss to, men vi har etter hvert blitt husvarme. For varmt er det jo i hvert fall 🙂

IMG_3179Skjermbilde 2015-01-19 kl. 12.44.51

 

Her er huset vårt, vi bor i den delen til høyre.

Gladnyhet: vi skal ikke jobbe lørdager likevel, siden vi ikke hadde skullet det i Norge. Så i helgen fikk vi tid til å undersøke shoppingmulighetene her i byen. De var ikke de helt store, men vi får absolutt tak i alt vi trenger. Vi satser på at restauranttilbudet er noe bedre, vi har nemlig innført en fast restaurant-dag hver uke. Hvis forventningene innfrir blir det fort to dager…

IMG_3184 Lørdagsfrokost når vi slipper å jobbe.

I tillegg er vi også mer og mer på egenhånd på klinikken. Vi har fått se noen få undersøkelser og en hel del behandlinger. Her er det slik at pasientene betaler for hver behandlingsmetode som blir brukt, slik at for de fleste starter behandlingen med massasje, deretter brukes apparater, som ultralyd eller interferens (mye likt TENS, strømbehandling), og aller helst brukes begge deler, sammen med varmebehandling, før de avslutter med styrke- eller mobiliseringsøvelser. Dette er en gjenganger, og vi har i dag for første gang hatt våre helt egne pasienter, men med klare instrukser på forhånd. Det som er fascinerende er at alle pasientene kommer tilbake og har blitt veldig mye bedre. Noe annet som er fascinerende er at den gangen kontakten ikke var i på interferens-apparatet, sa pasienten fremdeles ”Yes, I feel it”.

Skjermbilde 2015-01-19 kl. 12.59.40 Klinikken

Om ikke annet så er altså troen på fysioterapi sterk her, som på det meste annet. Vi blir spurt opptil flere ganger for dagen om vi går i kirken, ber til Gud og hva vi tror på. Vi prøvde å forklare litt til jentene på klinikken om Darwin og evolusjonsteorien, det hadde de aldri hørt om, og konkluderte med at ”these girls believe in monkeys”. Med det takker vi for oss for denne gang…

PS grunnen til at innleggene blir postet litt forsinket er at internettet her er noe treigere og mer ustabilt enn hjemme. Også er vi litt treige også, da.

0 kommentarer til «På egenhånd (skrevet 14. januar)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.