Fáilte roimh Dublin

Hei!

Vi er Eva, Karen, Christina og Sandra, og vi studerer radiografi ved Høgskolen i Bergen, og er nå på tredje og siste år av utdanningen. For øyeblikket befinner vi oss i Dublin, Irland hvor vi studerer ved University College Dublin. Denne bloggen vil handle om vår opplevelse av utveksling fra HiB til Dublin.

Før vi kom til Dublin var det mye som måtte være i orden. Vi måtte blant annet sikre at vi var vaksinert, gjøre medisinske tester, få utvidet reiseforsikring og ordne bolig.

Bolig
Å finne bolig i Dublin var et kapittel for seg selv. Vi spurte skolen om hjelp til å finne bolig, men da vi ønsket å bo sammen alle fire skulle dette vise seg å være vanskelig. Vi tok saken i egne hender, og to uker før avreise kom vi i kontakt med en dame som kunne tilby oss et sted å bo i gangavstand fra skolen, til en overkommelig pris. Kontrakt ble skrevet, depositum ble betalt før avreise, og vi håpet på at dette var noe som vi faktisk kunne bo i, og at damen vi hadde vært i kontakt med var en reell person. Da vi ankom Dublin tok vi taxi fra flyplassen til leiligheten, og ble møtt av en koselig dame i inngangsdøren. Leiligheten var bra, og holdt alt som ble lovet i annonsen.DSC_0769

Skolen
Skolen vi studerer ved her i Dublin heter University College Dublin. Dette skal visstnok være Europas største campus, og det føles slik også. Vi bruker cirka 20 minutter på å gå til skolen fra leiligheten, og når vi først har ankommet skolen bruker vi 10-15 minutter på å komme til bygget vi skal ha forelesninger i den dagen. De to første ukene på skolen var skolen ganske tom, da studiestart her i Irland vanligvis ikke er før rundt 19. januar, og vårt semester startet 5. januar.

UCD

Skoledagene her har vært overraskende lange i forhold til hva vi er vant med fra HiB, da vi starter klokken 9 om morgenen og har forelesninger frem til klokken 1700. Det kan være en mulighet at vi er bortskjemt ved HiB med korte dager, men for oss ble dette en tung start på året med så lange skoledager…

Dublin
Vi har erfart Dublin er en mye større by enn Bergen. Det vi trodde skulle være en koselig, gammel by har vi oppdaget at Dublin er en moderne storby. Vi trodde sentrum skulle være fylt av brune barer, men har oppdaget at det er vel så mange nattklubber og de irske barene er mer en turistattraksjon. Vi har sett at det er mer vanlig her enn hjemme å ta seg en «pint» til lunsj eller etter jobb.

DSC_0739

Shopping i Dublin er veldig bra. En kan finne både shoppinggater og kjøpesentre i Dublin, av ulik størrelse. En kan finne de fleste europeiske butikkjeder i Dublin, slik som Zara, River Island, Forever21, H&M og dyrere merker. Vi har forelsket oss i Penneys, som er Irlands versjon av Primark. Her får en det meste, alt fra interiør, til sko og klær. Vi har flere ganger kommet ut av butikken med store fulle poser, som har revnet fordi posene var for fulle…


middagErasmus-gjengen på middag

Selv om Dublin er en typisk storby, er Dublin en by med mye sjarm og mye liv. Vi kommer tilbake til ting å gjøre og se i et senere innlegg.

Praksis
I Dublin er det mange forskjellige sykehus. Vi har oppdaget at det er vanlig med private sykehus, og at mange irer har privat helseforsikring grunnet lange ventetider på offentlige sykehus. Vi er alle plassert på forskjellige sykehus, og alle sykehusene spesialiserer seg på ulike felt. Dagene i praksis er, i likhet med skoledagene, lenger enn hva vi er vant med hjemme. Inkludert i praksisdagene er en halvtime med «tea-break», en times lunsj og en halvtime pause etter lunsj, noe som fører til at dagene blir lange med mye pauser. Praksis her i Irland er lagt opp slik at en får en uke på hver modalitet, og at en har syv uker totalt i praksis. En får ikke velge hvilken modalitet en ønsker å være på, da en bare blir plassert på de ulike modalitetene hver uke. At vi får være på syv forskjellige modaliteter, gjør at vi får godt innblikk i hvordan ulike prosedyrer i Irland er både like og ulike i forhold til Norge.

 

Vi har også opplevd mye i Dublin, men det kommer i neste innlegg sammen med bilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.