Velkommen til UC Berkeley, California

Hei Hibstere!

På denne bloggen blir det Ingeborg Gustavsen og Mariell Rossland som skriver innlegg. Vi skal være et semester i California og gå på skolen UC Berkeley. I Norge studerer vi ved Høgskolen i Bergen, økonomi og administrasjon. Dette semesteret skal vi derimot studere Sosiologi. Vi bor også sammen med Kristine Vølstad og Guro Øyri, i en leilighet som ligger et lite stykke unna campus.

IMG_2321

Det tar ca. 35 minutt å gå til campus og rundt 20 minutt til Downtown Berkeley, men vi har heldigvis muligheten til gratis buss. Selskapet vi leier av heter Berkeley Apartments, og vi bor i et kompleks som heter Acton Courtyard. Standarden er veldig forskjellig fra leilighet til leilighet. I vår leilighet har vi et lite kjøkken, stue, et bad og to soverom. Først tenkte vi å finne en privat leilighet, men det viste seg å bli ganske krevende. Berkeley apartments har mange leilighetskompleks rundt om i Berkeley, vi valgte det lengst vekk…

I og med at vi bare skal være her et semester, har vi vært sparsomme med interiør og innredning. Vi sover på madrasser på gulvet, har to kjøkken stoler og en liten sofa fra thriftshoppen rett oppi gata. #berkeleystudents. Støvsuger fant vi gratis på gaten, og alt annet av møbler vi finner gratis tar vi med glede inn!

Det har vært litt ekstra jobb med ”utilities” som strøm, avløp, internett, forsikring osv., men nå tror vi i alle fall det meste er fikset… 🙂

Dagene siden vi kom hit har gått med på å bli kjent med studentbyen Berkeley. Det har også blitt noen turer inn til storbyen San Francisco. For å komme seg inn til byen tar man en ”t-bane” som heter BART. Denne tar ca. 20-30 min og stasjonen ligger ikke langt unna leiligheten. Ellers har vi brukt takterrassen flittig når det fine været kommer frem. Slik vi har erfart det, er det overskyet om morgenen, og så kommer som regel solen frem rundt ettermiddagen. Da blir det opp i mot 30 grader, mens om kveldene kan det bli ganske så kjølig. Husk å ta med bukser og jakker!

Når det kommer til treningsmuligheter, er det mye å velge mellom. Vi har benyttet oss av parkene i nærområdet til å trene styrke og gatene for løping. Vi kommer mest sannsynlig også til å benytte oss av gratis treningssenter som tilbyr både saltimer, svømming og egentrening. Treningssenteret finnes på campus, men kan være nokså folksomt til tider. I tillegg er det mulig å prøve seg på mange forskjellige sporter, for eksempel tennis, frisbee, fotball, golf, baseball etc.

Første skoledag var 26. august, men før det var vi på et par informasjonsmøter bare for de internasjonale studentene. BISP (Berkeley international study program) består hovedsakelig av nordmenn og kinesere.

IMG_2358

Tre av de fire fagene vi tar her nede er obligatoriske. Disse er ”Writing research”, ”Innovation and entrepreneurship” og ”Comparative inequality”. Det siste faget har vi valgt selv, og er ”Virtual communities/Social Media”. Foreløpig har vi bare hatt introduksjon til fagene. Vi kommer tilbake med en utdypning av disse senere.

Berkeley i seg selv er ikke den fineste byen. Befolkningen er veldig internasjonal, så det kan være litt vanskelig å få smaken på det ordentlige amerikanske samfunnet. Vi har vært særdeles fokusert på å ta kontakt og bli kjent med amerikanere, noe som skal hjelpe oss å bli bedre i engelsk og som kan introdusere oss til steder/ting vi ikke hadde sett ellers. Vi har selvfølgelig lyst å se/lære mest mulig om omgivelsene rundt oss.

Berkeley Campus er veldig stort. Det består av mange flotte bygninger, flere gressplener og til og med koselige skogsområder. Bygningene bærer derimot preg av at de er meget gamle. Det vil nok ta litt tid å bli kjent med campus, i og med at den er så stor som den er. Vi har allerede funnet ut hvor donutene befinner seg, der har vi vært et par ganger.. *Kremt*

Til nå har det blitt mye sightseeing og kos sammen! Vi har blitt veldig godt tatt i mot av lokalbefolkningen og vi synes amerikanere er et kjempefolk. De er åpne, direkte og hyggelige. Vi har på den måten fått smake en god bit av den amerikanske kulturen. Aktiviteter vi har gjort til nå er å besøke en stor park i San Fran (Dolores park), sett Golden gate bridge, vært på amerikanske sammenkomster/fester, gått tur for å se utsikten over byen, og nytt sommeren vi aldri fikk i Norge.

11880226_10207581723963889_2078516054_n

IMG_2335

IMG_0277 IMG_2396

Videre skal vi planlegge andre turer og aktiviteter vi ønsker å gjøre. På toppen av listen står Las Vegas, Los Angeles, San Diego, Yosemite, Six Flags, Hawaii, Alcatraz, konserter etc. Vi håper på en del fredager fri, slik at vi får utnyttet oppholdet her best mulig. Vi gleder oss til skolen begynner for fullt og til resten av semesteret.

XOXO

Kom gjerne med tilbakemeldinger på hva dere vil vi skal skrive mer om.