Roadtrip!

 

Vi har leid bil! Kari skulle kjøre på freakin´ FEIL side av veien. I lånt bil! Det var nesten så vi skrev testamentene våre før vi dro. Vi dro til flyplassen for å hente bilen, for å unngå å ta noen liv om vi hentet den i sentrum. Så var vi klare for en usikker fremtid.

 

Bilde 12.09.15, 14.20.29
Mamma, jeg kjørte aldri fortere enn 60 km/h, lover

 

Vel ute fra parkeringsplassen presterer turens kartleser (Astrid) å si venstre når vi skulle til høyre (som også gjentok seg gjennom store deler av turen), og vi ente opp på en øde parkeringsplass, hvor Kari også presterte å kjøre inn via utkjørselen.. Etter å ha fått igjen normal hjerterytme, og lagt en plan om at Astrid skal hviske ”venstre, venstre, venstre” i hvert kryss eller rundkjøring, så vi oss klare igjen.

 

IMG_20150912_155413
Havnet plutselig i Hollywood!
Perfect match
perfect match!

Coachsurfingen vi hadde sett for oss gikk ikke helt som planlagt, så første kvelden ble det en B&B litt uti ”hvor er jeg nå?». Der fikk vi tips til videre på turen, og tips om den lokale baren ”Sammy’s”, som var kjent for å ha bevart sin stil fra over 200 år tilbake i tid. Iført refleksvest og med lommelykt gikk vi så mot ”sentrum”, og fant puben. Når vi åpnet døren og gikk inn, skjønte vi at her er det stort sett lokale som går! All praten sluttet, og kanskje tyve par øyne stirrer nok så åpenbart mot oss med et ”hvem i all verden er de der”-blikk. Gjennomsnittsalderen må ha vært rundt 60, og kleskoden noe sånt som ”rett fra gårdsarbeidet”.

 

Bilde 13.09.15, 13.48.52
Verdens eldste fyrtårn som fremdeles er i drift – Hook lighthouse

 

Videre gikk turen til Waterford, og vår – endelig! – første coachsurfing opplevelse! Verten vår sa han var opptatt, men at vi skulle vente på han på en pub, så skulle han komme. Etter å ha kommet i prat med bartenderen, viste det seg at kusiner, fettere og kompiser av verten vår satt lenger bak i lokalet, så da jonet vi dem før vi gikk videre med Walter (verten) og så på irsk live musikk – kjempe hyggelig kveld! Neste dag tok Wally oss med på omvisning i byen. Digger coachsurfing!!! Bare dumt det viste seg å bli vår eneste coachsurfing på turen…

 

Guidet tur i Waterford
Guidet tur i Waterford og bl.a. dens gatekunst

 

Stedet det irske flagget ble hengt opp for første gang
Stedet det irske flagget ble hengt opp for første gang

Turen gikk videre til Cork! Irlands nest største by. Igjen hadde vi ikke funnet noen sted å bo før vi ankom, så når det etter noen timers leiting viste seg at college nettopp hadde startet, og studenter opptok alle hostel og B&B som fantes i byen, var stemningen passe laber.. En hyggelig dame på AirBnB sa til slutt vi kunne komme dit, så natten ble reddet fra soveposer i bilen. Cork bydde på et fantasisk universitet!! Og et gammelt fengselsmuseum (som minnet mer om et slått) med en nesten skattejakt som omvisning. Etter verdens våteste tur (nei, vi kommer ikke til å savne Bergen mens vi er her) tilbake til leiligheten vi sov i, bar turen videre mot Kilarney.

 

Astrid skal aldri stjele igjen
Astrid skal aldri stjele igjen

 

Og ikke slå barna sine
Og ikke slå barna sine igjen heller
Eneste tørre sted etter turen hjem var armhulene
Eneste tørre sted etter turen hjem var armhulene

I Kilarney bodde vi i en bygning som var hotell/nattklubb. Også første gang Astrid og jeg ikke delte seng på en uke! Så da var det bare å prøve seg på utelivet da. Med pub til pub som oppvarming, og nattklubb som la grand finale, var det en veldig gøy kveld! (tror vi..)

 

IMG_20151010_133841
Den obligatoriske pint of guinnes

 

Så bare det mot Traley, hvor vi hadde booket oss inn på 12-mannsrom på hostel. En ok ting egentlig, hadde det ikke vært for mannen på kanskje 70 som stod opp hver halvtime for å gå på do, og som fikk alle køyesengene til å gynge hver gang han krysset gulvet. Hvis du våget å åpne øyene da sengen gynget prydet en stolt, naken 70-åring synet. (fant ut etter hans dotur nr. 15 at han heldigvis hadde beige underbukser på..phu) Men spreking som legger seg inn på hostel da! Traley er en liten by ved starten av the Ring of Kerry, en kjørerute langs kysten med fin utsikt. Fint var det, men som nordmenn ble vi vel ikke helt blown away. Det gøyeste var at etter kronglete veier var både vi og bilen like hele! (enn så lenge)

 

IMG_20150916_155830
Postkort!!!!

IMG_20151010_134153

Bilde 16.09.15, 17.28.42

Og september-badet er unnagjort!
Og september-badet er unnagjort!
En av mange huler i irland, med verdens 3. største stalaktitt (dryppestein) og henger 7,3 meter ned fra taket
En av mange huler i irland, med verdens 3. største stalaktitt (dryppestein) og henger 7,3 meter ned fra taket

 

En svipptur innom Limerick for natten, bød på problemer, da Astrid fant ut hun hadde glemt lommeboken sin i Dingle (en kystbygd utenfor Traley, mest kjent for delfinen ”Fungie” som holder til i området.. Etter noen klikk på telefonen var derimot problemet løst ❤GOOGLE❤!! Google street view gav oss navnet på stedet vi spiste, google søk gav oss nummeret til stedet, og etter en samtale med resturanteier (som heldigvis hadde lommeboken like hel!) var den på vei i posten til Dublin.

 

Fish n' chips i havnebyen Dingle
Fish n’ chips i havnebyen Dingle. Legg merke til den hvite HiB-kortmappen som ligger på bordet til venstre – den ble liggende der litt vel lenge..
King John's castle (et av 100 slott vi har sett på turen)
King John’s castle i Limerick (et av 100 slott vi har sett på turen)
IMG_20150917_214658
Date på hotellet; vin i krus og u-toastet toastbrød til middag

 

Så til turens store attraksjon – Cliffs of moher! Amazing hvordan de klippene bare går 120 og mer (Wikipedia, 2015) meter rett ned. Tror også halvparten av Irlands turister må befinne seg der til en hver tid, utrolig mange folk! Turen begynner å gå mot slutten, og vi hadde lagt opp til en helg i Galway til slutt. I Galway hadde vi heller ikke funnet noe sted å bo på forhånd (nei, vi lærte aldri). Så vi gikk til slutt fra B&B og spurte om de hadde ledig for natten (annet hvert hus i Irland er B&B, hostel eller lignende!). Vi endte opp hos en eldre mann på over 90, som sammen med kona disket opp for oss. Ikke minst hadde han Wi-Fi, med passordet som han sa til oss var 123456789-æ. Høh? Æ? Når vi spurte hvilken bokstav det var, så han litt rart på oss og svarte ”yeah – æ-b-c? You know?” Sålangt har vi lært at ”a” tydeligvis er ”æ”, og ”r” uttaler ”or”. Vi møtte noen folk i Galway og gikk ut ”for drinks” (øl). Siste dagen gikk til byvandring, marked, power-naps og middag på fin resturant, etterfulgt av more drinks på baren ”oslo” (nei, hadde ikke noe med norge å gjøre..).

IMG_20150918_124848
Cliffs of Moher

IMG_20150926_122904

Bilde 18.09.15, 12.44.29

Kuleste baren, O'connors pub i Galway!
Kuleste baren, O’connors pub i Galway!

Og tro det eller ei – vi leverte bilen like hel som vi fikk den! Verdens største lettelse!

0 kommentarer til «Roadtrip!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *