New York, New York

Heihei!

Den siste tiden har det vært ganske hektisk på skolen, slik at vi har ikke opplevd så alt for mye nytt. Derfor tar vi et lite tilbakeblikk på New York turen Mathea og Nina hadde før de kom til Berkeley.

Vi var i New York i ca 8 dager hvor vi virkelig utnyttet tiden slik at vi fikk med oss alt vi ville se. Det var kanskje litt i korteste laget med 8 dager, men vi fikk gjort og sett utrolig mye på kort tid.

Vi bodde på hotellet Pod 39 som ligger ca 5 minutters gange fra Grand Central. Vi tok som regel taxi til Times Square, men det går helt fint å gå dit også (tar rundt 20-25 minutter). Hotellrommet var ganske lite, men vi betalte ikke alt for mye for å bo der heller. Alt i alt var vi veldig fornøyde. Hotellet hadde en taco restaurant vegg i vegg med en tilhørende ganske kjent takterrasse, hvor det var bar både i første etasje og på takterrassen.

I New York kjøpte vi 5 dagers pass for en hopp-on-and-off buss hvor man kan gå av og på som man vil. På denne måten får man sett de mest populære turistmålene i byen. Dette anbefales på det sterkeste ettersom det er en enkel måte å komme seg rundt i byen på og man får sett det meste, i tillegg til at man får høre litt historie om de forskjellige turistmålene! Med i billetten fikk vi også night tour og båttur, to ting vi er veldig glad vi fikk med oss! Night touren kjørte først en tur rundt på Manhattan, før vi kjørte gjennom wallstreet, over Manhattan bridge, gjennom deler av Brooklyn også tilbake til Manhattan gjennom Chinatown. På turen fikk vi i tillegg med oss solnedgang over Manhattan bridge og night life i selve Times Square. Til tross for at turen varte ganske lenge var det en kjempefin tur hvor vi fikk sett masse.

Båtturen var også kjempe fin! Den gikk rundt New York Skyline med Ground Zero i midten, under Brooklyn bridge og til slutt ut til The Statue of Liberty. Båtturen endte i nærheten av Brooklyn Bridge og Wall street. Vi var kjempe heldige med været ettersom det var en svært varm dag, noe som førte til at det var deilig å komme seg ut på sjøen en tur.

Ettersom vi nå har sett en stor del av turistattraksjonene i New York har vi satt oss ned og laget en liste over ting man må få med seg når man først er i NYC:

• Wallstreet er noe alle økonomer må få med seg (sies det). Det var et travelt område med mye å se. Menn i dress rundt hvert hjørne, eksklusive butikker og bygninger som Trump bygningen på rekke og rad. Men hovedattraksjonen i Wallstreet er så klart den kjente oksen som var omringet av turister til en hver tid.
    The Trump Building
    Wall street oksen

• Ground Zero og World Trade Center var et av hovedpunktene på listen over ting vi ville se, og stod virkelig til forventningene. Minnesmerkene er noe vi absolutt anbefaler at alle besøkende i NY å få med seg.
    11885371_10152887456351642_1339365648011592239_n 11900007_10152887456406642_4619612906817135745_n
  • Empire State Building og The Rockefeller Center: Først hadde vi bare tenkt oss opp i Empire State, i og med at det er denne bygningen som er med i Gossip Girl og som alle tar bilder av. Etter litt bestemte vi oss for å ta en tur opp på the Rock i tillegg. Dette var et klokt valg ettersom vi ble positivt overrasket over at the Rock faktisk hadde en bedre utsikt. Bygningene er ca like høye og med samme utsikt over byen, men fra the Rock ser man rett bort på Empire State. Det eneste som skiller de (som vi kunne se) var at vi fikk utsikt mot Empire oven i fra, da vi var på the Rock. På the Rock kjøpte vi både dags- og kvelds billett, slik at vi fikk med oss solnedgangen fra toppen av New York, noe som absolutt anbefales.
    Utsikt fra the Rock, mot the Empire State building
    Utsikt fra the Rock, med utsikt mot Central Park

Gjengen på toppen av the Rock
  • Chinatown er byen med det rare i. Her er det stappet med kinesisk kultur fra du tar første til siste steg. Alt fra små suvenir butikker til kinesiske restauranter og boder fylt med alle mulige små ting.
  • Soho er stedet hvor man finner så å si alle butikker man kan tenke seg å shoppe i, alt fra prada til jalla shappa på hjørnet. Her finner man butikker i alle prisklasser, og vi anbefaler absolutt å ta turen innom her!
  • Brooklyn Bridge: Å sykle over Brooklyn Bridge er noe av det beste vi gjorde på turen! Vi tok en gåtur over senere, men vi anbefaler å leie sykler å ta turen over ettersom dette gir den beste «New York-feelingen».
    Sykle over Brooklyn bridge

• Central Park: Lunsj i Central Park er noe som står på veldig manges bucket lister, og er noe som bør oppleves. Du trenger ikke gå langt inn i Central Park før du finner en Cafe du kan spise på. Eller gjør som oss: kjøp med frukt og mat, finn en gress flekk (noe det er mengder av) og sett deg ned. Veldig koselig! Man kommer ut av byens travle og bråkete gater, og inn til rolige og avslappede omgivelser.
    The Pond i Central Park

• Fifth Avenue er virkelig gaten for shoppoholikerene. På Fifth finner man mye av de samme butikkene man finner i Soho, men blir man noen gang lei!? Vi gikk i hvert fall innom de fleste butikker opptil flere ganger under oppholdet, noe som resulterte i at kortet ble trukket et par ganger og…
    Grand Central

The Statue of Liberty

Times Square

Tilslutt har vi satt sammen en film med alt vi opplevde på turen, enjoy!

En ting er i alle fall sikkert, vi kommer tilbake New York!

Until next time,
xoxo