Statusrapport

Det som er litt kjipt med Irland, er at de fleste studentene drar hjem hver helg. Det er aldri lenger enn 2-3 timer uansett hvor i Irland man skal, så folk har aldri lang vei hjem. Mange bor også litt utenfor Dublin og pendler inn, da prisene for å bo i sentrum er skyhøye. Folk snakker om boligkrise, og man betaler gjerne 600 euro for delt soverom, og uten at det er så veldig fin leilighet heller. Så ja, meg og Astrid deler fremdeles somerom i den ene leiligheten vi fikk før vi dro hit! Koselig å ha noen som svarer når jeg snakker i søvne, (men som ikke får med seg når jeg går i søvne?!… ). Vi fikk lov å bo her til jul om vi trengte, og ble vel dermed litt kresne til leilighet nr. 2 når denne er såpass billig og nærme skolen. Så siden ingen vil leie ut for bare noen måneder, ser det ut som vi blir værende her.

Litt av stuen vår
Kjøkken og hage!

Vi har også testet ut Belfast i Nord Irland en helg – ja, også det bare et par timer med buss unna! Hotell med hver våre senger var luksus, så vi tilbrakte sikkert like mye tid på rommet som i byen. Dialekten de har der er så brei at den får alle til å virke som gangstere, men det var en pen by. Vi gjorde vel mest vanlige by ting som sightseeing, shopping og spising, men så kan vi krysse det av listen hvertfall.

Endelig hver vår seng!

I helgen var det jo halloween, og det er så mye mer moro her enn hjemme! Astrid hadde besøk av en venninne, så vi hade gøy med kostymelaging før vi dro ut. På gaten krydde det av utkledte folk, og vi var intet unntak! Kari mener hun hadde det diggeste kostymet noen sinne, da hun gikk i pysjen på byn! Lærte av taxi-sjåføren på vei hjem at halloween tradisjonen opprinnelig kommer fra Irland (Eller kelterne, som så tok den med seg til USA) – funfact!

Besøk fra Norge = tacofredag!

Luringen
Sleepwalking på bussen

0 kommentarer til «Statusrapport»