Sociology @Berkeley

Hei igjen Hibbies.

Nå er vi halvveis gjennom oppholdet her i Berkeley, USA og vil kort fortelle dere om fagene vi har. Det er som sagt 3 obligatoriske fag og 1 valgfag. Vi begynner med de obligatoriske.

Soc. 194 – Writing seminar: Dette er et skrivefag hvor hensikten er å lære oss hvordan man skal skrive et ”Research paper”. Vi har forelesning en gang i uken med en alt for flink og engasjert foreleser. Klassen består faktisk bare av 10-15 studenter. Faget krever mye tid hvor vi har 7 innleveringer i semesteret, og hvor det vi leverer inn skal revideres på nytt for å lære så mye som mulig. Siden vi går sosiologi er skrivemåten litt annerledes og uvant for oss, da det er mye fokus på sosiologiske aspekter. Veldig lærerikt fag, der vi får velge tema vi vil skrive om selv.

Soc. 180i – Comparative inequalities: Forelesningene her er mandag, onsdag og fredag fra 2-3. Foreleseren heter Szonja og er kjempeflink på sitt fagfelt og gjør faget meget spennende! Faget går stort sett ut på ulikheter i form av kjønn, rase, fattigdom osv., mellom USA og Europa. Det er tre større innleveringer i løpet av semesteret (750 ord), quiz fra forelesninger og en siste eksamen i slutten av semesteret. Først trodde vi at dette kom til å bli et kjedelig fag, men det viser seg at vi alle finner det ganske spennende og nyttig.

Soc. 121 – Innovation og entrepreneurship: Foreleseren her er også Szonja, noe vi er veldig glad for! Faget har fokus på teori og historie innenfor innovasjon og entreprenørskap, dvs. det sosiologiske perspektivet. Timene foregår på mandager 4-7pm og det er quiz med 10 spm etter hver forelesning. I løpet av semesteret er det to innleveringer og en final exam. Vi syns faget er både interessant og kjedelig på samme tid. Blir fort sliten i hånden etter en så lang forelesning..

Soc. 167 – Social media & Virtual communities: Dette var vårt eneste valgfag, som er på tirsdager klokken 5-8pm. Mye av grunnen til at vi valgte det var nettopp dette, slik at vi fikk fri torsdager og av og til noen fredager. Faget handler altså om sosiale medier og virtuelle samfunn på nett, og har stort fokus på hva dette gjør med de sosiale aspektene av det virkelige samfunnet. En stort del av faget er å ta del i et virtuelt samfunn på nettet, som for eksempel reddit.com, og skrive om denne opplevelsen, samt dra inn teori fra en haug med tekster.. Det er to innleveringer, en midterm (eksamen midt i semesteret) og en hjemmeeksamen. Ganske tørt fag om vi skal si det selv.

Innleveringene i løpet av året vil telle på sluttkarakteren, slik at ikke siste eksamen teller 100%. Den eksamen som teller mest teller 40%. Dette er veldig deilig, slik at ikke en dårlig dag kan ødelegge karakteren.

Beklager litt kjedelig innlegg, men det er jo greit å vite hvilke fag man går til om man tenker å reise. Neste innlegg skal bli litt mer spennende!