Thanksgiving

I USA feires Thanksgiving den fjerde torsdagen i November. Opprinnelsen til den amerikanske feiringen begynte med pilgrimsfedrenes første høsttakkefest i 1621. De engelske nybyggerne takket gud for naturens gaver, ifølge tradisjonen sammen med indianerne. Det var likevel ikke før i 1863 da Abraham Lincoln innførte Thanksgiving som en nasjonal fridag at feiringen fikk det omfanget og posisjonen den har i dagens USA. Thanksgiving blir i dag betraktet som et uttrykk for takknemlighet for høstens avlinger og livets gaver.

Det er vanlig at studentene drar tilbake til hjemstedet sitt for å feire med familie og venner. Vi var så heldige at flere av studentene ble igjen i Durham og hadde lyst til å feire med “The Norwegians.” Etter en lang (!) dag med kokkelering sto tidenes Thankgiving middag på bordet, bestående av kalkun, søtpotet, tranebær gele, gresskarpai og mye annet godt. Vi ble mildt sagt mette.. Etter middagen samlet vi oss sammen foran TV’en for å se på sport, noe som er en viktig del av tradisjonen for denne kvelden. Det gikk mest i amerikansk fotball til Eivinds store glede.

Vi er veldig glade for at vi har fått oppleve Thanksgiving på ekte amerikansk vis, og har planer om å ta med oss denne tradisjonen hjem til Norge. En god unnskylddning for å samle familie og venner til en stor matfest!

Bordpynt
Kalkunen