Good to know

Hei hei 🙂
Her kommer et kort innlegg (i stikkord) om enkelte ting som er kjekt å vite når du skal på utveksling til Australia.

• Ankomst – Ha et sted å bo når du kommer ned.
  • Papir – Print ut blant annet visum, bevis på at du har skoleplass, samt bevis over at du får penger fra lånekassen,
  • Stikkontakt – Ikke den samme som vi har hjemme i Norge, adapter får du selvfølgelig tak i her nede.
  • Taxipriser, uber – Uber er halvparten av prisen som taxi (anbefales). Ellers tipser man ikke taxisjåførene.
  • Commonwealth – Få deg en australsk bankkonto. Sett over så mye som du kan, men ikke mer enn 100 000 NOK (for å unngå ekstra kostnader).  Husk å avslutte kontoen før du reiser fra Australia.
  • Urbanest – Mange studenter bor på Urbanest (studenthjem). Her bodde vi og betalte 255 AUD per uke (dyrt), men husleie er generelt dyrt i Australia.
  • Matpriser – Omtrent det samme som i Norge.
  • Spise ute – Generelt litt billigere å spise ute enn hva det er i Norge.
  • Mobilabonnement – Optus er et alternativ, men finnes billigere abonnementer.
  • Go card – Få tak i go card så fort som mulig. Veldig greit og enkelt å ta buss (også billig).
  • Fly innlands – Du kan ha med all flytende når du reiser innlands (dvs. solkrem, shampoo og det mest nødvendige)
  • Tynt ozonlag – Queensland har den høyeste frekvensen av hudkreft i verden.
  • Kino – Billig
  • ANSA – Grei og billig forsikring. ANSA arrangerer også en del arrangementer som kan være hyggelig å være med på.
  • Skolesekk – Japp, du skal faktisk gå på skole.
  • Kalkulator – Kan være greit.
  • Kjøre i Australia – Du trenger ikke «International drivers license», finnes flere selskaper som godkjenner norske førerkort. Kjør forsiktig, det er MASSE kengeruer langs veiene (masse døde dyr langs veiene). Og husk, i Australia kjører man på venstre side 🙂
  • Ikke kast søppel i gatene

«Gjengen» på Campus.