Dar Es Salaam

Den første uka i Tanzania tilbrakte vi i Dar Es Salaam, der vi deltok på et introduksjonskurs ved Institute of Social Work. Om formiddagene var vi på universitetet, der vi hadde ulike forelesninger om blant annet sosialt arbeid, tanzaniask sosioøkonomisk status, kultur og tanzaniansk syn på funksjonshemninger. Vi besøkte også det private sykehuset CCBRT. Om ettermiddagene viste studentguiden oss rundt i byen, slik at vi fikk sett både sentrum, strand, lokale marked med mer.

I løpet av den første uka i Afrika har vi lært at tid er et relativt begrep for tanzanianere. Forelesningen starter når foreleseren kommer, bussen går når den er full og frokosten starter når man står opp. Vi har lært at ris og bønner er kjempegodt, og at det å fjerne bein og fett fra maten før den serveres er helt unødvendig. For øvrig er også bestikk helt unødvendig. Vi har lært at man ikke skal ta all fisk for god fisk (bokstavelig talt), og at toalettskålen fort kan bli din beste venn. Vi har lært at bilene ikke stopper for deg om du vil krysse veien, og generelt at man her har en helt egen måte å tolke trafikkregler på (om de overhodet eksisterer). Vi har også lært at ambassadøren i Tanzania er en særdeles trivelig sørlending, som man egentlig ikke trenger å besøke.

0 kommentarer til «Dar Es Salaam»

1. Hei Emilie og Marit!

Morsomt å se at dere er i gang med bloggen! Vi gleder oss til å følge med på det dere skriver fra Tanzania!

Internasjonalt kontor ved Høgskolen i Bergen