Første uke på KCMC

På mandag gikk vi til KCMC og fikk gjort papirarbeidet for å kunne starte å jobbe. Dessverre var tirsdag public holiday så vistartet ikke å jobbe før onsdag.
Fysioterapiavdelingen ved KCMC
Fysioterapiavdelingen på KCMC består av 10 fysioterapeuter fordelt på fem ulike hovedområder; pediatri, ortopedi, kirurgi, indremedisin og kvinnehelse.

Den første uken skal vi rotere mellom ulike avdelinger før vi bestemmer oss for hvilke vi ønsker å være på resten av oppholdet.

Pediatri
Onsdag fikk vi være med på pediatrisk avdeling. Hoveddelen av arbeidsoppgavene finner sted på fysioterapiavdelingen/poliklinikken, men det finnes også oppdrag inne på de ulike postene.

Noe av det vi fikk se denne dagen var en plexus brachialis-skade, behandling av klumpfot, pes adductus og en gutt med hydrocephalus med shunt-problematikk. Vi fikk inntrykk av at klumpfot og andre medfødte feilstillinger er et utbredt problem og noe vi kommer til å se mye av.

Allerede denne dagen fikk vi observere mange ulikheter fra hvordan vi arbeider hjemme i Norge. De har for eksempel en helt egen kultur for tidsbruk og pauser. Alt tar ekstremt lang tid og dette kan til tider være ganske frustrerende.”African time” kaller de det.

Indremedisin
Torsdag var det klart for indremedisin. Dagen ble noe kort, men vi fikk likevel mange inntrykk. Først var vi med på en intensivavdeling, der vi deltok i behandling av en pasient med traumatisk hodeskade. Fysioterapeutene her har ansvar for flere oppgaver enn vi har i Norge. De bruker stetoskop i stor grad for å lytte på lunger, og syntes også det var rart at vi ikke kunne gjennomføre hele Glasgow Coma Scale på strak arm.

På brannskadeavsnittet møtte vi noen barn som hadde brannskader over store deler av kroppen. De var i store smerter og fikk lite smertestillende. Dette gjorde behandlingen av disse pasientene spesielt utfordrende.

Vi fikk også møte en mann som hadde vært utsatt for en større bilulykke og fått punktert begge lungene. Han hadde dren ut fra pleurahulen på høyre og venstre side som førte væske og blod ut i to beholdere. Vi gjennomføre litt lungefysioterapi for å prøve å fjerne mer væske fra pleurahulen.

Poliklinikk
Fredag ble vi værende på fysioterapiavdelingen for å ta imot de polikliniske pasientene. Her møtte vi blant annet en pasient med kneskade og impingement i skulderen, en slagpasient og en pasient med en cervical fraktur.

Behandlingstiden ved poliklinikken er kl. 9 – 13, eller til det ikke er flere pasienter igjen i kø. Samtidig er det ikke satt av et spesielt tidspunkt eller varighet til hver pasient, men på en eller annen måte går det rundt og det er sjelden flere pasienter igjen etter kl. 13:30.

Ortopedisk
Mandag ble vi med på ortopedisk avdeling hvor vi fikk se både frakturer og ryggmargsskader. En stor del av pasientene ligger inne med femurfrakturer som følge av trafikkulykker. Behandlingen består stort sett av konservativ behandling, noe som betyr at pasientene blir immobilisert i omtrent 6 uker med beinet i traksjon.

Etter å ha vært innom noen områder bestemte vi oss for å starte praksisen vår på ortopedisk avdeling. Vi gleder oss til å lære mer om dette!

12631050_10153418049381243_1125902759_o
På vei til jobb på KCMC

 

0 kommentarer til «Første uke på KCMC»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.