Livet i Moshi

Her i Moshi bor vi på Doctors Compound som er et inngjerdet område med hus tilknyttet KCMC. På Compounden finner man studenter og helsearbeidere som jobber på sykehuset.

Huset vi bor i deler vi med to medisinstudenter fra Tyskland. Vi har også blitt kjent med noen andre studenter fra Storbritannia, Australia, Norge, Nederland og USA. Dette gjør at det alltid er noe som skjer både på kveldstid og i helger. At klesvasken må tas for hånd, at det er kaldt vann i dusjen og at strømmen ryker med jevne mellomrom har alt blitt en del av dagliglivet. Vi har til stadighet også besøk av ulike husdyr som for eksempel firfisler. I hagen står det et mangotre som byr på friske mangoer hver morgen. Og vi har også blitt fortalt at avokadotreet i hagen skal bære frukt i mars!

Compounden ligger ca 10 min unna sentrum med bil, men vi har både et lokalt marked og små butikker i nærheten som dekker daglige behov. På markedet må man prute og vi synes alt det er dyrt hvis avokadoen koster mer enn 700 shilling, dvs. ca 3 NOK.

Matvanene våre har endret seg noe. Kjøtt er dyrt og ikke alltid så lett å få tak i i dette varme klimaet. Vi har derfor, helt ubevisst, blitt vegetarianere – iallfall så lenge vi er hjemme. Her består kostholdet i hovedsak av ris, pasta og grønnsaker, og noen skiver ”brunt” brød innimellom.

Om kvelden legger vi oss på det som oppleves som en fjellhylle, men som de her kaller seng. Vi sovner inn til søt musikk fra alle hundene i området og våkner til lyden av fugleskrik og en gigant-bie som vil inn i bolet sitt.

Huset vi bor i

12630713_10153421486486243_840177660_o

På det lokale markedet etter jobb

Søndagstur til 'Hot Springs'