Tanzaniansk bryllup

Allerede vår første helg i Moshi er vi så heldige å bli invitert med i tanzaniansk bryllup. En kollega ved fysioavdelingen hadde et spilleoppdrag i bryllupet, og spurte i den forbindelse om vi kunne bli med. På kort varsel var det vanskelig å finne passende kjoler til anledningen, og vi endte derfor opp hos en lokal skredder som sydde sammen noe på timen. Vi må innrømme at vi har følt oss finere.

I bryllupet oppdaget vi fort at hvis det er noe tanzanianere kan, så er det å feire. Et viktig stikkord i et tanzaniask bryllup er dans – og da snakker vi ikke bare om å danse i de sene nattetimer. Her skal gjestene danse inn, brudeparets foreldre skal danses til sine bord, brudeparet skal danse inn, brudefølget skal danse brudeparet velkommen, mat skal danses til bordene, kakene skal danses på plass og gavene skal danses til brudeparet. Og dette er bare en liten del; de har allerede danset i kirken, på vei til festen og ikke minst skal det danses utover natten.

Det ble servert banansuppe med kjøtt, helgrilla geit og buffet med tradisjonell tanzaniansk mat. Det ble heller ikke spart på drikkevarene, og i det glasset var tomt stod servitørene klare med påfyll.

12669809_10153429754651243_1807707084_o
Utendørs bryllup
Festmiddag
Festmiddag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.