Kilimanjaro

Søndag 14.februar startet vi turen opp mot Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro (5985 moh). Sammen med Eivind (kjæresten til Marit), Sophie, Marion, Max, Yael og Uri (studenter fra ulike deler av verden), samt 24 portører og fire guider, dro vi ut på den seks dager lange vandringen. Vi valgte å bestige fjellet via den populære Machame ruten, noe vi har vært veldig fornøyde med. På denne ruten starter man å gå i regnskogen, før man sakte men sikkert beveger seg opp mot ny og spennende vegetasjon. Ruten beveger seg rundt fjellet, og har mange flotte utsiktspunkt på veien. Prinsippet for denne ruten er at man går til relativt store høyder på dagtid og sover lavere, slik at kroppen får en optimal akklimatisering. Vi var veldig heldige med været på turen, og hadde møtte omtrent ikke på regndråper før aller siste dag da vi var på vei ned.

Fredag morgen kl.06.00 stod vi på toppen etter en sekstimers lang vandring i mørket. Denne etappen er svært bratt, og i kombinasjon med lite oksygen gjør det gåingen krevende. Det var imidlertid absolutt verdt strevet da vi fikk se soloppgangen over skydekket på toppen. En opplevelse som vanskelig kan beskrives. Ekstra gøy er det også når hele gjengen kommer helt til topps!

Vi sitter igjen med minner for livet, og ikke minst en haug med sanger og uttrykk vi fikk høre fra guider og portører en uke i strekk. ”Pole pole”, ”Worry not”, ”Sopah Dopah”.

 

IMG_7680
Kilimanjaro, Uhuru peak (5895 moh)

 

IMG_7710
Soloppgang

 

Dag 3 på tur
Dag 3 på tur

 

DSC_0166
Glad gjeng på tur

DSC_0421

0 kommentarer til «Kilimanjaro»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.