På operasjonssalen

For noen uker siden var vi så heldige at vi fikk være med å observere to operasjoner. Den ene var en låramputasjon og den andre kirurgi etter et komplisert overarmsbrudd. På avdelingen fikk vi utdelt alt for store grønne og rosa klær, veldig små blå sko og grønn hette til håret. Inntrykkene er mange når man er med på dette for første gang. Operasjonssalen hadde fire store vinduer der solen skinte rett inn, og med et ventilasjonsanlegg ute av drift, var både temperaturen og luktene ubeskrivelige. Utstyret som benyttes er hovedsakelig manuelt og helst godt brukt. Dette innebærer at en låramputasjon utføres med en ganske så sløv sag, noe som fører til at det kan ta relativt lang tid. Når det er sagt er det også relevant å fortelle at pasienten kun får en spinal bedøvelse, noe som innebærer at de er våkne under inngrepet.

IMG_2658

IMG_2631

IMG_2644

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.