Våre fag ved SDSU, våren 2016

Heia bloggen!

Nå er det endelig på tide å introdusere dere for hvilke fag vi tar dette semesteret. Det har seg slik at vi som utvekslingsstudenter må ta fem fag for å tilfredsstille høgskolens krav om antall studiepoeng per semester. Det er ett fag (3 units) mer enn det som er vanlig her i USA per semester, altså blir det totale antallet eksamener vi må ta dette semesteret, relativt høyt.

Da vi søkte om utveksling i USA trodde vi at vi måtte ”crashe courses”, altså møte opp i fagets første forelesning og be foreleseren om å få lov å delta i det spesifikke faget. Om man får lov å delta i faget, ville da vært avhengig av antall ledige plasser og om man har de nødvendige forkunnskapene som de ulike fagene krever. Heldigvis slapp vi dette da SDSU begynte med et nytt system i år som kalles ”Waitlist”. Dette går ut på at vi som utvekslingsstudenter kan registrere oss på nett, samt å sette opp hvilke fag vi ønsker å delta i. Det er tilgjengelig etter at de amerikanske studentene har registrert seg i sine fag, da de har førsterett til å få de fagene de vil. På Waitlist ligger det en oversikt over hvilke fag som går på de ulike dagene, samt hvor mange ledige plasser det er igjen i de ulike fagene. Er faget man ønsker fult, kan man sette seg opp på venteliste og håpe på det beste.

For oss fungerte systemet veldig bra, da vi hadde god oversikt over hvilke fag vi var kvalifisert til å ta og fordi vi var tidlig ute med å sette oss opp på de ulike fagene. Det er nemlig et slags første mann til mølla konsept for utvekslingsstudenter. Noen av fagene vi hadde sett for oss at vi ønsket å ta før vi reiste hit, er rett og slett ikke tilgjengelige dette semesteret. Til tross for dette, endte vi opp med å få alle fagene som vi registrerte oss for å få på Waitlist.

Fagene vi tar dette semesteret er:

  1. ENS 200 – Introduction to Exercise and Nutritional sciences

Dette er et introduksjonsfag som gir oss poeng innenfor både ernæring og fysisk aktivitet. Vi var ikke helt sikre på hva dette faget gikk ut på før vi kom i gang med undervisningen, men det viste seg altså å ta for seg diverse andre ernærings- og treningsfag, litteratursøk og akademiske disipliner. Kort sagt er dette faget en introduksjon til andre ernærings- og treningsfag, og er nok bedre egnet for studenter som skal velge fag videre for de neste semestrene, enn for oss som er utvekslingsstudenter for kun et semester. Faget krever ingen forkunnskaper, og foregår både på nett og i klasserom.

  1. NUTR 304 – Nutrition throughout the life span

Dette faget tar for seg de fysiologiske, biologiske og ernæringsmessige behovene mennesket har gjennom de ulike fasene i livet, helt fra graviditet og fødsel til man er gammel. Man får innsikt i hvordan økonomi, kultur og sosiale aspekter kan reflektere og spille inn på den ernæringsmessige statusen blant mennesker. Dette faget krever at man har tatt NUTR 201, noe som tilsvarer faget Ernæring og helse ved HiB. Det var altså ikke noe problem for oss som folkehelsestudenter å ta dette faget. NUTR 304 er et fag som er lærerikt og nyttig for oss. Pensum i dette faget er en lettlest tekstbok som man kan bestille for en billig penge på nettet. I tillegg er foreleseren vår veldig flink.

  1. NUTR 313 – Contemporary Nutrition

NUTR 313 er også et ernæringsfag. Det er litt mer ”basic” enn NUTR 304, og tar for seg de ulike næringsstoffene, anbefalinger, vitenskaplige forskningsmetoder og hvordan man setter opp et enkelt personlig tilpasset kosthold til ulike befolkningsgrupper. Dette faget foregår kun på nett, og har nettbaserte forelesninger hver uke. Eksamen og pensum foregår også på nett. Også i dette faget var det krav om forkunnskaper, da i noe som heter: Foundations of learning, Natural sciences og Quantitative Reasoning and upper division standing. Vi var usikre på hva dette var, men vi ble i alle fall tatt opp i faget. Contemporary Nutrition er et bra fag, noe oppsummering i forhold til hva vi har hatt tidligere, men også en del nytt. Dette faget er et fag de fleste klarer å bestå hvis man legger ned litt arbeid.

  1. PH 353 – Human Sexuality and Disease

Dette er et fag som går under graden Public Health, noe som tilsvarer vår bachelor i Folkehelsearbeid. Det tar for seg utvikling av seksuelle verdier, holdninger og oppførsel i ulike aldersgrupper, samt menneskets kjønnsorgan og seksuelt overførbare sykdommer. Til tross for at dette kanskje høres litt tørt ut, så er det faktisk et av de kjekkeste fagene vi har. Foreleseren er fantastisk og forelesningene er underholdende. Man er også innom noen psykologiske faktorer innenfor kjærlighet og forhold. Faget krever forkunnskap i “General Education requirement in Foundations II.B., Social and Behavioral Sciences”. Vi hadde ingen problemer med å få dette faget.

  1. PH 362 – International Health

Dette er også et Public Health fag, men det er noe vanskeligere enn PH 353. Det tar for seg den globale helsen, nærmere bestemt sykdommer, vaksiner, samfunnsendringer, økonomi, historie, teknologi og ulike befolkningsgrupper. Ut fra vår egen bachelorgrad i Norge så er kanskje ikke dette kjempeviktig informasjon for oss, da det i hovedsak tar for seg USA og Kinas kultur og historie, men det er likevel en god del interessant informasjon. Dette er et fag som krever en del arbeid underveis.

Det er tre eksamener i hvert fag, med unntak av NUTR 313, hvor det er fire. Alle eksamenene er multiple choice form, som ganske enkelt er avkryssing. Eksamenene er fordelt utover semesteret, og på denne måten må man ikke gape over alt pensumet i slutten av semesteret slik som vi er vant til i Norge. I noen fag har vi også oppgaver og små quizer.

Oppsummert kan vi si at foreleserne vi har er veldig flinke og fagene stort sett er interessante, og av faglig god kvalitet. Man får mye igjen for å dra på forelesninger, da man ofte får hint om hva som kommer på eksamen. Det kan lønne seg å søke opp hvilke fag man ønsker på forhånd, samt å sjekke hvilke dager undervisningen er lagt til, slik at ingenting kolliderer underveis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.