What to do in Zanzibar?

Før vi startet vår praksisperiode i Dar es salam var vi som sagt 2 uker på Zanzibar. Her hadde vi språkkurs i Zwahili, men vi hadde likevel mye tid til å finne på andre aktiviteter utenom. Vi tenkte å skrive noen tips om hva man kan gjøre på Zanzibar da det kan være nyttig for andre studenter som har tenkt til å reise hit.

img_6171

Sanbank (bildet over), er en slags sandøy som kun er synlig fra 6 om morgenen til ca 6 om kvelden, så det er derfor lurt å dra hit så tidlig som mulig. For å komme seg hit må man ta båt. Det kryr av guider i gatene som vil ta deg med på ulike øyer, så det er bare å sette i gang prutingen. Vi betalte ca 40 dollar hver for en hel dag på øyen der vi fikk snorkle mens guidene lagde et fantastisk sjømatmåltid til oss. Det bestod av ris med en kokkosnøttsaus, reker, kingfish, blekksprut, calamari, og kreps. I tillegg hadde guiden tatt med øl, vin, og annen drikke. Dette var det beste måltidet vi har hatt på hele turen. Selve sandbanken var kjempefin med helt blått vann og hvit sand, men det blåste også en god del.

img_6186

img_6165

Prison Island er også en øy som ligger en kort båttur unna Stone town. Vi kom oss hit på samme måte som til sandbank. På Prison Island må man betale en liten sum for å komme inn i en slags park der man kan se gigantiske skilpadder. Disse er utrydningstruet og finnes kun på denne øyen. Ellers kan man få en guidet tur gjennom det som tidligere har vært et fengsel. Det er også gode muligheter for soling, bading og snorking, men også her blåste det en del. Vannet er blått, og strendene hvite, vi anbefaler virkelig å ta turen.

Prison Island:

img_6209

img_6212

Mens man er i stone town bør man virkelig få med seg solnedgangen fra en rooftop på en restaurant, eller fra stranden. I og med at vi var i stone town en god stund fikk vi med oss mange flotte solnedganger. Vi var blant annet på africa house som er et veldig kult sted. I Stone town er det ikke så gode muligheter for strender da man får mange rare blikk dersom man ligger i bikini på den lokale stranden, men som dere ser er det mange fantastiske strender utenfor byen. Vi var også på en veldig kul bar kalt ”floating bar”, og den ligger som navnet tilsier, ute i vannet. Man ble plukket opp av en liten båt som fraktes oss til baren.

img_6119

img_6340

The floating bar: 

img_6204

img_6201

Vi var også på en city tour, som det er så å si umulig å komme unna da guidene kryr rundt deg. På denne turen fikk vi sett store deler av byen samtidig som guiden fortalte om historien til Stone town. Det var veldig kjekt å gå gjennom byen og lære om historien til Zanzibar. Anbefales!

Spice-tour:

img_6218

Vi dro også til Nungwi som ligger på nordsiden av Zanzibar. På veien hit dro vi på ”spice-tour”. Her fikk vi se og lære om hvordan de bruker ulike trær og røtter til å lage krydder, såper, og hud/hår produkter. Vi syntes det var greit å få med seg, men det var litt for turistifisert for våres del.

Warere beach hotel: 

img_6233

Turen gikk videre til Warere hotell som ligger i Nugwi. Hotellet var utrolig fint, men lå litt skjermet. Det var en veldig fin plass til soling, avslapping, og bading, men vi var litt uheldig med været, så etter noen dager ble vi litt rastløse. Vi dro videre til et hostell som heter Jambo brothers. Her fikk vi utfordret insektskrekken da rommene lå på bakkenivå med fri tilgang for alle mulige insekter og kryp. Rommet vi bodde på var meget stusselig, og det var en brå overgang fra luksushotellet vi bodde på. Området vi bodde i var nært stranden, og de som jobbet der var utrolig koselige. Vi tilbrakte mye tid på stranden, og spiste masse god mat. Vi dro tilbake til Stone town dagen før flyet gikk til Dar es salam. Denne natten bodde vi en stor leilighet som Freddey Mercury vokste opp i. Dette visste vi ikke før resepsjonisten fortalte oss det. Zanzibar er et fantastisk sted og vi vil nok dra tilbake dit før turen går hjem til Norge i midten av november!

Nungwi:

img_6224

img_6269

img_6284img_6282

Vi blogges!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *