The Autumn Leaves/I Will Survive

img_8099

Siden sist har høsten kommet til Glasgow. Vi veksler mellom kjølige solskinnsdager og milde gråværsdager. Trærne er fargerike og studentene er travle. Jeg ser panikk i blikk hvor enn jeg går på campus. Selv har jeg så mange gruppearbeid, presentasjoner og rapporter pågående at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Svaret er vel egentlig enkelt: Sitt ved skrivepulten og jobb til mengden minker. Dra på forelesninger i håp om nyttig informasjon (og det får vi som regel!). Husk å spise lunsj. Les og jobb enda litt mer.

Kelvingrove Park med 12 dagers mellomrom (og utsikt til University of Glasgow)
Kelvingrove Park med 12 dagers mellomrom (og utsikt til University of Glasgow)

Det merkes at vi er i den travleste delen av semesteret; biblioteket har nemlig fylt seg opp. Folk prikker hverandre på skulderen for å signalisere at de spiller for høy musikk i hodetelefonene sine. Noen blir også gale av hvor høylytt andre mennesker trykker på tastaturet sitt (en jente hørtes ut som hun brukte hammer!!). Jeg tror nok studentene her er ekstra nervøse i år, siden dette er første gang eksamen gjennomføres før jul.

 

Min konklusjon har dermed blitt at jeg er mest effektiv dersom jeg sitter på hybelen og jobber. Der får jeg formiddagssola i trynet, og utsikt over Glasgow. Sola hjelper også med å varme opp rommet, ettersom de ikke gidder å spandere varme på oss her på dagtid (varmeovnene skrus kun på morgen og kveld). Når jeg kan, prøver jeg å få til gruppemøter for å koordinere den uendelig mengden prosjekter. Men det er jammen ikke lett: de fleste av gruppemedlemmene har ulike timeplaner. Å finne en tid som passer alle er plent umulig. Med andre ord blir Facebook-chat og GoogleDocs flittig brukt. Vi skal nok greie å ro det i land!

Tingenes tilstand...
Tingenes tilstand…

Det er enda godt jeg er flink til å konsentrere meg når jeg sitter hjemme og leser. Du skulle trodd det var færre distraksjoner eller lyder her enn i folkemengdene på biblioteket, men neida: er det ikke vaktmesteren som kommer stormende inn på rommet ditt for å vaske dusjhodet (Ja, det er det snodigste jeg har hørt, og det mest unødvendige: jeg kan da avkalke og vaske det selv!?), så er det en fyr som plutselig skal vaske vinduene dine (igjen: la meg gjøre det selv da, for søren!?). I tillegg har du han som skulle inn på badet mitt for å måle temperaturen på vannet i vasken. Tror du ikke han banket på mens jeg satt på do? Å rope ”I’m on the toilet, DON’T come in!” til en vilt fremmed mann, er ikke min favoritt-ting i verden. ABSOLUTT ikke! Jeg har et veldig lite rom, så når det kommer fremmede menn tråkkende inn mens jeg står der forvirra i pysjen, så er opplevelsen av ubehag stor. Ukentlig vedlikehold på rommene burde ikke være nødvendig.

 

…Ja, så har du brannalarmen da. Den MÅ jo testes HVER onsdag. Tydeligvis. Og ikke til samme tidspunkt. Det skjer en gang mellom 09.30 og 11.00. Så her sitter jeg klar med ørepropper i øra, for å prøve å unngå å skvette for hardt mens jeg sitter og jobber.
img_8150
På den positive siden så har vi vaskepersonell som rengjør fellesområdet vårt (kjøkken og stue) hver onsdags formiddag. Det er jo en luksus. Men jeg priser meg lykkelig for at de lar MEG vaske mitt eget rom SELV. Det er ikke mye privatliv jeg føler at jeg får ha her, akkurat.

 

Å ta en dusj er forresten også en helt egen opplevelse. En negativ opplevelse. Den går fra ”perfekt varm” til iskald eller kokende på to sekunder. Og noen ganger hender det at vannet forsvinner helt, til fortvilelse for mine flatmates som stod med håret fullt sjamponert.

Å ta en dusj er litt som å vandre på Necropolis: du får stadig vekk frysninger.
Å ta en dusj er litt som å vandre på Necropolis: du får stadig vekk frysninger.

Hva er konklusjonen? Joda, det er digg å bo på campus i form av at du er nært alt, MEN: det er ikke verdt pengene. Jeg vil så definitivt ikke anbefale andre HiB-studenter å gå for denne løsningen. Jeg bor i den desidert beste av studentboligene (og dyreste), så det burde jo si noe. Det finnes flere privateide leilighetskomplekser bare 100 meter herfra som leier ut til studenter. Disse er nybygd og ikke særlig mye dyrere enn campus-boligene. Det er sånt som selvsagt ikke er lett å vite på forhånd, når man kommer til en ny, ukjent by. Jeg vet at de ennå har ledige rom, men ettersom all husleien er betalt her allerede, og kontrakt er signert, så er det ikke så mye å gjøre med den saken. I will survive!

 

Etter denne negative kritikken av campusboliger er det på sin plass å påpeke at jeg har det veldig bra! Skottland har stadig nye opplevelser å tilby, og siden sist har jeg reist enda mer: jeg har vært i the Highlands igjen, på skogstur, tatt en helgetur til Edinburgh og selvsagt uforsket Glasgow mer.

Atter en tur gjennom Glencoe, denne gangen med sekkepipemann...!
Atter en tur gjennom Glencoe, denne gangen med sekkepipemann…!
Om du noen gang skal til Skottland, så MÅ du dra til Isle of Skye.
Om du noen gang skal til Skottland, så MÅ du dra til Isle of Skye.

 

Av skogsturer har jeg fått med meg the Enchanted Forest i Pitlochry og Big Tree Walk i Argyll Forest Park. Nydelig!

Enchanted Forest: en lysfestival som bare kan oppleves i Oktober.
Enchanted Forest: en lysfestival som bare kan oppleves i Oktober.
Lykken er: lukten av skog og gigantiske trær.
Lykken er: lukten av skog og gigantiske trær.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glasgow har også utrolig mye å tilby. For et par uker siden valgte jeg å bruke lørdagen min på å vandre rundt så mye jeg orket. Favorittstedet mitt så langt er West End. Der finnes en nydelig botanisk hage og all verdens av artige kafeer og snodige butikker.

Glasgow Cathedral
Glasgow Cathedral
Botanic Gardens
Botanic Gardens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På tross av at denne byen er fantastisk fin å utforske, og på tross av at dette landet har så vanvittig mange eventyr å begi seg ut på, så var et av oktobers aller største høydepunkt at favorittmannen min kom på besøk. Det er rart å bo såpass langt borte fra samboeren sin. Vi tilbragte en helg i Edinburgh og kan konkludere med at det også er en by som anbefales folk å besøke.

img_8004

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.