Dar es Salaam we love you!

Dar es Salaam er en stor by som det kan være vanskelig å orientere seg i. Den første uken følte vi at alt var kaotisk, og vi syntes det var vanskelig å finne ut hvor man kunne dra og hva man kunne gjøre. Men etter hvert som vi har blitt bedre kjent, har vi alle blitt utrolig glad i Dar es Salam. Det er masse gøy å finne på, det er mye god mat, og strendene er fantastiske. For studenter som tenker å dra på utveksling til Tanzania; vi anbefaler virkelig Dar es Salam. Det er så mange muligheter i denne byen, og når man er her over en 3 måneders periode rekker man å utforske mye av hva byen har å tilby.

14650130_10210711770368136_1442971408027560808_n  gopr6736

Kipepeo – Kigamboni: Vi fikk tidlig tips om denne stranden som ligger en liten fergetur unna byen. Dette er en fantastisk fin strand med blått hav, hvit sand, og muligheter for å spille volleyball eller andre ballsporter. I tillegg har baren/restauranten utrolig god mat og drikke. Vi drar til denne stranden så å si hver helg. Det er muligheter for å overnatte på denne stranda, da de har bungalows rett ved. Vi har dratt frem og tilbake hver gang, da avstanden ikke er så stor. Vi bor i området Upanga, som er like ved sykehuset, og vi pleier å gå eller ta taxi ned til Kigamboni ferry terminal, deretter tar vi badaji (tuktuk) til stranden Kipepeo. Det er flere strender på Kigamboni, men Kipepeo er absolutt den fineste. Det er utrolig deilig å komme seg litt vekk fra den store byen i helgene, og slappe av på denne stranden. Kipepeo har blitt vårt yndlingssted.

img_6495   14906913_10210861655715176_9126330878554759325_n 

gopr6080 gopr5995

Mbudya Island: en fin og liten øy en kort båttur unna white sands. Vannet er utrolig klart og fint, og sanden er helt hvit. Det er ikke like mye å gjøre her som på Kipepeo, og maten var ikke så mye å skryte av, men det er likevel verdt å ta turen!

gopr6753 gopr6766

Golden tulip: dette er kjempefint hotell hvor man kan betale seg inn for å bruke bassenget deres. Det er litt dyrt, men verdt det. Spesielt etter en dag i praksis er det utrolig deilig å komme hit bare for å bade, sole seg og slappe av.

img_6618 

White sands: dette er også et hotell man kan betale seg inn på. Det er litt billigere enn Golden tulip, og på søndager har de en utrolig god buffet. Anbefales på det sterkeste!

img_6377 gopr5912

Seacliff: er et slags ”åpent kjøpesenter” der man finner et stort supermarked, restauranter, minibank, og noen andre butikker. Vi drar hit innimellom for å kjøpe mat på supermarkedet, da dette skal være det beste i Dar es salam. Vi har også spist på noen restauranter her. Albasha er en libanesisk restaurant på Seacliff som har veldig god mat.

img_6643 img_6644

Slipway: er også et sted der man finner supermarked, butikker, restauranter, men også et marked der de selger typiske afrikanske ting. De har mange fine butikker der vi fikk kjøpt en del julegaver og andre suvenirer. Både Seacliff og Slipway er steder som har et litt mer ”vestlig” preg.

img_1620 img_1622

Mwenge – market: ligger en kort taxi tur unna der vi bor. Dette er et typisk afrikansk marked der man finner klær, sjal, malerier, og masse håndlagde ting. Afrikanerne er veldig interessert i å selge, så de maser en del for at vi skal komme inn i butikkene. Her får man også utfordret pruteferdighetene, da de ofte setter opp prisen for oss ”muzungus”.

14717310_10210727379718360_6216492285362169119_n

Tinga Tinga arts Co-operative society: ligger i nærheten av Oysterbay og Slipway. Dette er et utrolig kult, lite market hvor man finner kjempefine malerier, treverk, kopper osv til en rimelig penge. Selgerne er ikke like innpåslitne som på Mwenge, og vi syns det var veldig koselig å bruke en ettermiddag her.

img_7306

Kunduchi Wet´N Wild Water park: er en vannpark ca 40 minutter unna med taxi. Vi ble med en gang litt skuffa over stedet, da det ikke var så mange sklier som forventa. Men vi var omtrent de eneste der, så vi hadde alle skliene for oss selv. Vi koste oss masse og syntes det var gøy å tilbringe en hel dag her.

gopr6653 gopr6623

gopr6413 img_7230

Dar free market: her er det muligheter for å dra på kino. Vi har blant annet sett Bridget Jones´s baby. Det virker ikke som kino er en veldig populær greie her nede, så vi var omtrent de eneste i salen. Deilig med et lite avbrekk i ny og ne.

Utesteder: Det finnes utrolig mange kule utesteder å dra til her i Dar Es Salaam. Blant annet: The elements, Next door, High spirit, Maishas Basement, og Samaki Samaki.

img_7265 img_6679 

Restauranter: I løpet av tre måneder uten kjøkken har vi vært på ganske mange forskjellige restauranter. Det går mye i indisk, kinesisk, italiensk og afrikansk. Her er noen forslag:

Bawarchi (indisk), Mainland China, Tuk Tuk Thai, Zuane (italiensk), The shef (afrikansk), Addis in Dar (etiopisk), restauranter på toppen av City mall, Samaki samaki (vestlig + afrikansk).

Vi håper dette innlegget kan hjelpe de som er så heldige å få dra på utveksling til Dar es Salam senere!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *