Hey Mates!

Tenkte å ramse opp hva som er å finne på i Brisbane og omegn, slik at dere der hjemme som lurer på om Brisbane er et godt valg, blir overbevist av dette innlegget.

Brisbane er en livlig by, og gode shoppingmuligheter. Hvis man vil shoppe drar man til hjertet av byen, nemlig Queen Street. Her finner man alt fra H&M og Topshop til Gucci og Tiffanys. Byen har også mange store surfeinspirerte butikker, hvor de har de fineste bikiniene og de kuleste strandklærne. Tar man en liten busstur ut av byen finner man også Direct Factory Outlet (DFO) som er et stort kjøpesenter med bare outletbutikker og mange gode tilbud. Brissy har også mange herlige kafeer, blant annet et pannekakested (Pancake Manor) lokalisert i en gammel kirke. Like ved Pancake Manor finner man også en gjemt liten cafe som heter John Mills Himself. Her får man et stort utvalg lokal kaffe på dagen, og lokalt øl på kvelden. Dette stedet er ganske gjemt, men veldig koselig. Absolut verdt en visitt. De har også en kattecafe i Brisbane, for dere katteelskere der ute som ønsker å kose med katter mens dere nyter kaffen. Brisbane er også hjemmet til mange ulike markeder, hvor de ofte har marked ved South Bank og ved Queen Street (CBD). Hver fredag og lørdag har de også Eat Street Market, hvor man kan få kjøpt mat fra hele verden. Markedet er skikkelig fint laget til, med masse lys og live musikk. Absolutt et must å dra hit.

20161021_18210220161021_18203220161021_174937

For dere som ønsker en uforglemmelig kveld på byen har Brisbane et eget område dedikert til nattklubber og puber. Fortitude Valley. Her finner man både store og små nattklubber, samt puber. Vi har ikke prøvd alle, men vil absolutt anbefale en tur på The Met om du er gira på å danse til neste morgen. Det er en enorm nattklubb, med to store dansegulv og mange etasjer. Andre nattklubber som kan minne om The Met er Prohibition og Birdees, som er en smule mindre, men som fortsatt har en høy partyfaktor. Ellers er det også alltid moro å dra på Rics, som minner mer om en pub, eller Retro om du ønsker et lite tilbakeblikk til 80/90-tallet. Det finnes også noen kjekke klubber inne i CBD, blant annet Fridays, som ligger rett ved Brisbane River og har en nydelig utsikt over en av broene. Kort sagt, Brisbane skuffer ikke på partyfronten.

 

Om du liker strandlivet, er det to øyer like utenfor Brisbane. Moreton Island og Straddie (Stradbroke Island). Begge disse øyene har flotte strender og mange aktiviteter å tilby (mate delfiner, surfing, snorkling, firhjuling etc.). Om du ikke er keen på å dra til en øy, ligger Surfers Paradise og Goald Coast en times togtur unna. Her finner du både byliv og strandliv på en plass. Anbefaler å utforske strendene like ved Surfers, hvor det er færre turister og flere lokale (feks. Bruleigh Heads). Drar du en time nord for Brisbane finner du Sunshine Coast og Noosa (om du er heldig får du også sett The Big Pineapple på veien). Noosa har en nasjonalpark, strender og flott landskap. Er du derimot ikke noe fan av lange kjøreturer, er en tur til South Bank det perfekte alternativet for deg. Her har du en stor falsk strand, med utsikt til både elven og skyskrapere. Det er også et bassengområde der og gress som man kan slappe av på. South Bank har også mye annet å tilby. Det er mange koselige restauranter her, samt en billig kino (35,- for en film). I tillegg har parken mange offentlige griller, slik at man kan samle en god gjeng sammen for en klassisk Aussie barbie. Disse grillene finner man overalt i parker i Australia. South Bank har også nettopp vært verten til Ben & Jerry´s Open Air Cinema. Det er en utekino som er i South Bank i ca. 1 mnd, hvor man får gratis is og relativt nye kinofilmer. Hver søndag er det også livemusikk i parken, veldig idyllisk og koselig.

snapchat-7176712294805262252

 

Brisbane er også hjemmet til en koalapark (Lone Pine), hvor man kan kose med kenguruer og ta bilde med en koala. Om du vil besøke andre parker, finner man Australia Zoo en times kjøretur unna, og det er en Sea World nærmere Gold Coast. I Gold Coast området er det også badeland, Dreamworld og Movieworld, hvor man kan kjenne litt på adrenalinrushet.

 

Cheers 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *