Illuminate York & Bonfire Night

Her er en liten oppdatering om hva som skjer her i York.

 

I begynnelsen av November var det Bonfire Night, også kalt Guy Fawkes Night. Dette er en feiring som stammer tilbake til 1600-tallet da Guy Fawkes ble tatt før han klarte å sprenge parlamentet i London. Nå feires dagen med fyrverkeri og store bål der det er mulig. Her i York var det feiring med bål og aktiviteter i York Maze, men det var vi litt seint ute til å få billetter til, så vi feiret i sentrum i stedet.

 

Det har også vært en lysfestival her i York, som heter Illuminate York. I løpet av festivalen var flere bygninger belyst, som for eksempel Clifford’s Tower, bymuren og Railway Museumet. Det var også flere forskjellige utstillinger. Ved York St John hadde kunstavdelingen laget skulpturer av lyslanger som så ut som trær, og i York Minster var det et lysshow. Jeg har fått høre at festivalen ikke var like imponerende i år som tidligere år, men det var likevel en minnerik uke. Det var fullt av folk i gatene hver kveld i løpet av uken, og for en gangs skyld var butikker, kafeer osv. åpne etter klokken seks.

 

Når det gjelder skolen, så er vi nå midt i ”eksamensperioden”. Vi har hatt en leseuke, da vi hadde fri fra all undervisning og fokuserte på å skrive essayene. Jeg har nå levert de to første oppgavene, og har tre igjen. Innleveringsfristen for disse er etter jul, og skal leveres på nett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *