Turistar i egen by

Besøk ifrå Noreg er alltids kjekt, denne helga var det Kim sin tur til å få besøk. Fysioven, slektning og kamerat Arnstein Linge Storås tok turen frå iskalde Kongsvinger for å varme seg på eit par Guinness. Først ut var ein tur på Viking Splash Tour, her vert ein frakta rundt på eit skip som går like godt på land som på vatn (Askeladden hadde vore stolt). Turen skulle omhandle vikinghistoria til Dublin, mesteparten av tida gjekk imidlertid med til å skrike etter folk på gata og le av dei tørre vitsane til guiden. Det kulaste var at «bussen» også kunne køyre i vatn, dermed fekk me oss ein luftetur i Dublins havneområde.

Viking Splash Tour

 

Etter ein lang dag med vandring i byen og skutekos bar vegen vidare til Guinness Storehouse. Her får ein ei museumsoppleving knytt til historia og produksjonen av Irlands mest karakteristiske varemerke, nemlig Guinness mjød. Ved endestoppet kan ein nyte ein Guinness i toppen av eit tårn med panoramautsikt over heile byen.

På innsida av Guinness Storehouse

 

Allereie uka etterpå vart det Mari sin tur å få småfint besøk. Nemleg av mams og paps. Ho bestemte seg likegodt for å ta dei med på ein av Irlands mest kjende naturopplevingar, Cliffs of Moher. Her møtes dei av solskinn, bratte klipper og ope hav så langt auget kan sjå.

Dei vakre omgivnadane har ført til at Cliffs of Moher er ein populær stad å ta i bruk for filmskaparar. Blant anna kan dei sjåast i den sjette filmen av Harry Potter sagaen; Harry Potter og Halvblodsprinsen.

På vegen tilbake til Dublin by stoppar dei også for å sjå noko som vert kalla «The Burren», eit stort område langs Irlands Vest-Kyst som karakteriserast av det spesielle steinlandskapet.

The Burren

 

Ein kald haustkveld på Trinity College sit Kim på rommet sitt i tredje etasje å gjer skulearbeid/ser på netflix og anar fred og ingen fare. Plutseleg flyg det glasbitar rundt i heile rommet og veggane dirrar; Kjem russarane no? Har Dublin blitt utsatt for eit terrorangrep? Neida, det var visst berre ein fotball som kom flygande inn vindauget. Likefult set Kim igjen med langt meir en kvilepuls (og den er ikkje lav i utgangspunktet), det heile vert betre når Mari kjem inn å hjelper med å rydde og støvsuge (#wifematerial).

 

Det er helg igjen no og tid for nytt besøk. Denne gangen vart det begge to sin tur, Mari har besøk av søstra si og kjæresten medan Kim har besøk av partysvensken Viktor. Laurdag går turen til kystbyen Howth, her er dei kjent for fiskemat og fine turområde. Dagen består av ein lang spasertur langs kysten etterfulgt av ”fish ´n chips” og rugbykamp på ein lokal pub.

Howth
«Berre synd at ikkje alle er like flinke til å posere som meg» – Kim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *