Første møte med Klinikken !

Pictures will be added later !

Nettet på klinikken tillater ikke opplasting av bilder  – men de kommer senere 😉

 

I dag hentet matilda oss kl. 10, for å gi oss en liten introduksjon til klinikkens plassering og drift. Vi fikk komme inn, og er mer enn fornøyde! Vi fikk en liten rundtur, og satte oss for å prate. Hun fortalte om hele sin utdanning, erfaring i Ohio, Chicago og Indiana, og hvordan hun leiet lokaler i Botswana da hun startet sin egen bedrift, frem til hun kjøpte, og bygget denne nye klinikken i 2014. Klinikken ligger plassert like ovenfor en koselig park kalt “The Minestone Park”, og har en liten bakgård hvor vi kan spise lunch 🙂

I dag spurte Matilda oss også om hvorfor vi ønsket å komme til Botswana, og hva vi ønsker å oppnå med oppholdet her, og en praksis i Francistown i forhold til å velge praksis i Norge. Forhåpentligvis klarte vi å uttrykke oss godt nok. I alle fall er vi glade for at hun spør oss om det, og at hun virker veldig opptatt av at vi skal kunne lære, og utvikle oss! I tillegg er det åpenbart viktig for henne at vi lærer oss mer om kulturen her, og forskjellene mellom aldersgrupper og de ulike stammene i Botswana – slik vi også har ulike kulturer innad samfunn og byer i Norge!

Søndagen videre innebar litt mer food-shopping, med hjelp fra vår “bror” Bodi. Han tok oss også til restauranten “Diggers Inn”, hvor vi fikk skikkelig internett for første gang i Francistown!! Vi fikk “skypedate” litt hjem, og postet et par bilder til Instagram. Dessverre hadde vi ikke PCene med oss, slik at bloggen ennå ikke kunne kobles opp. Men den som venter på noe godt… 😉

Vi ble litt modige et øyeblikk – og bestemte oss for å sjekke eksamenskarakterene. OG DET BLE SKÅLING! Vi er veldig glade, og kan endelig fokusere 100% fremover 😀 Vi hadde vårt første hjemmekokkelerte og selvkomponerte måltid (en kylling-og-fantastiske-eksotiske-grønnsaker-i-ildfast-form) i huset, og diskuterte fremføringen om Norge og norsk helsevesen, som Matilda har bestilt. Vi er i gang 😉

Del 2 – «Vi flytter inn!»

I dag er det allerede 2 netter siden vi kom til Matilda og Anders hjem. I går skaffet vi oss sim-kort (som ennå ikke er fullregistrerte, slik at de ikke kan brukes til å ringe med ennå..). Vi er dødsheldige, og overtar masse interiør fra et vennepar av Matilda og Anders, som skal flytte tilbake til Skandinavia etter over et tiår i Botswana. Dagen i går ble derfor brukt til å flytte møbler inn i huset vi skal bo i, og også en del hagearbeid og rens av vårt fantastiske

wait for it

basseng!!

I dag har vi handlet basics som vaskemidler og toalettsaker, mat for de kommende dagene, og fraktet koffertene til huset. Vi flytter offisielt inn i kveld!

Følelsen er helt ubeskrivelig, egentlig. Det er et skikkelig lucky strike at vi er kommet hit, og vi har vært SÅ heldige frem til nå! Likevel har vi fått smake på kultursjokket allerede,- men på en sjarmerende måte. Vi startet dagen med en avtalt joggetur kl.8 med Matildas datter og venninne fra Zimbabwe (som er på feriebesøk!). Vi ble enige om å ta oss en halvtimes-tur før frokost. Men så var det dette med “African time”, da. Hehe… Yngstemann i familien, Matildas barnebarn Kjell (en ekte Botswansk hjerteknuser!!), ville være med. Så Kjell på trehjulssykkel ble med på vår “lille tur”, en 1,5 times gåtur, mens solen steg og gav oss fine skillemerker. Første suvenir ? 😉

Etter en herlig frokost (Norsk helgefrokost-standard, spør du meg!) – MED min ny-innhandlede cottagecheese (jeg er i ekstase), stelte vi oss for tur til sentrum og mat-shopping. Vi fikk da også sett Matildas Progressive Clinic for Physiotherapy for første gang. Et vakkert, sentralt bygg!

Vi tok oss et glass i skyggen mens vi ventet på Amos bror Bodi (barna til Matilda), som skulle hente oss hjem med varene. For en luksusdag!

Deretter bar det til våre – enn så lenge – naboer, paret som har supplert oss med alle møblene. Der fikk vi oss mer godt å drikke, og nye eksotiske syn. Mens vi satt i hagen og pratet om kulturforskjellene i Norge og de Afrikanske landene, kom nemlig en bananfugl flygende! Den satte seg i perfekt posisjon i gresset like ved bordet vårt, slik at Kristina fikk tatt et nydelig bilde!

Til slutt dro vi hjem og pakket endelig ut. Dette er vilt! Vi har offisielt flyttet inn by the Tati River! <3

I morgen blir vi hentet kl.10 av Matilda, for en nærmere kikk på klinikken. Vi er veldig spente, og hun ønsket at vi individuelt leverte en liten oversikt over hva vi ønsket å få ut av oppholdet og hva vi vurderer som våre største læringsbehov. Så nå er det bare å sette seg i tenkeboksen..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *