Helg i Zimbabwe – part2

 stakkars hunden var skadet … ;(

Det var en særdeles spesiell tur. Det er veldig varmt, men pga regntiden, kommer noen ganske så avkjølende byger. Nettene for eksempel, bar preg av gjentatte våkninger pga frysebyger! det var uvant. Men heldigvis, vi var beskyttet med myggnetting og spray, slik at myggen som lurte i den lumre luften ikke plaget oss.

Vi hadde planlagt en middag med grilling i parken i Hillside Damms dere ser bilder av under- på søndagen,- men dessverre satte et sinnsykt regnvær sperre for den planen. Vi klarte oss fint på piknik-lunch på lørdagen i alle fall. Og Annie fikk sine etterlengtede skille-merker 😉

Den naturen vi var vitner til rundt demningen og i området var HELT utrolig. Bare synd vi ikke visste om restauranten der på forhånd, så vi kunne spart penger til en drink i skyggen..
Men har man en pose/bag å sitte på, og musikk på telefonen, så er det bare å slenge seg på gresset 😀 Men OBS- man bør se seg for. Sarah satte seg 2 cm fra en giga «konkylie» av et skjell, med en svær snegl i! (ordentlig sveitsisk, den der!)

Kristina og Annie i Hillside Damms Park

Vi ruslet rolig (jeg har aldri gått så sakte i mitt liv, og vi måtte le av det!) gjennom et nydelig reservat, og så blant annet 4 svært forskjellige og flotte Gecko/firfirsler, 3 UTROLIG vakre fugler, og masse spesielle insekter. En firfirsle krøp opp et tre, og var grålig i fargen og like lang som underarmen min! Den neste; liten med lang turkis hale! så var det en litt større igjen; med gule striper – som Annie overbeviste seg selv om var en slange… Og den siste mer oransje i fargen, nesten som min rosa Truls hjemme i Francistown.. 🙂 Vi så også 5 ekorn! De het Charlie, alle sammen #DeSomVetVet

Etter å ha brukt nesten 4 timer i den lille parken, og tatt bilder av det meste som kan tas bilder av, gikk vi tilbake et langt stykke (fortsatt i spare-modus-tempo), fordi vi nok en gang hadde problemer med å få tak i sjåføren vår. SÅ vi satset på å finne en taxi langs veien, handle middag i byen, og ta combi (med livet som innsats) hjem til Fru Moyo 🙂

Vi likte oss langs gatene og i folkemengdene i Bulawayo, egentlig! Det er så kjekt å gå blant folk og se hva de gjør, hvor de skal.. Alle de flotte skoleuniformene, og FANTASTISKE frisyrene! Vi gikk også innom en frisørsalong (største jeg har sett, tror jeg), der hvert hode hadde minst to hender som enten flettet, snurret eller limte hår fast til mørke krøller. Både damene og jentene i stolene smilte og hilste, og frisørene virket svært fornøyde og stolte da de viste oss sitt livsverk.
Jeg tok bilde av Sarah’s flotte hår, som jeg må vise hvis jeg får lastet opp bildet, etter hvert..!

Dagen gikk, og vi kom oss til slutt helskinnet hjem, slitne og klare for Mrs. Moyos mesterverk. Vi har brukt hva vi kunne på supplerende råvarer og på frakt/transport, og det må bare gjentas- denne turen ble MEGET mer kostbar enn ventet.
Heldigvis, når moren var så flink på kjøkkenet, kunne vi bidra med oppvask. Og med 3 effektive par med hender, går det nokså greit for seg! En skyller, en skrubber og en tørker og setter på plass. Team work all the way!

Når klokken passerer 21, så er vi som vanlig stup-trøtte, og er klare for sengen. Dermed får vi gode netter i Francistown. Men i Zim.. Vekkes du ikke av hanen kl 3, 4, 5 og 6 på morgenen, så er det Combi-sjåførene som vekker deg med tuting fra kl.5. Ikke minst var gaten full av hunder og andre dyr, som konverserer høylytt på sine språk. Vinduet på rommet vårt var ødelagt, og kunne ikke lukkes. Så med øynene lukket, kunne man fint forestille seg at man lå i telt der man sov!

Men det er vel ikke den ting man ikke venner seg til.. Allerede 2. natten var bedre enn 1., og 3. nokså ok, hadde det bare ikke vært for den nakke kjinken jeg våknet med… MEN- når man reiser med to fysioterapeuter, så er løsningene alltid like i nærheten <3 Begge behandlet meg på mandagen, og tirsdag våknet jeg HELT pain free 😀
Takk, jenter ! <3

#Part2Completed

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.